Байерн се възползва максимално от подаръка на Дортмунд (ВИДЕО)

Баварците намалиха на 5 точки изоставането си след успех с 3:1 над Шалке

Байерн се възползва максимално от подаръка на Дортмунд (ВИДЕО)

Байерн (Мюнхен) се възползва от подаръка на Борусия (Дортмунд) по-рано през деня и съкрати на 5 точки разликата между двата тима в битката за титлата в Германия. Баварците нямаха особени проблеми срещу Шалке 04 на “Алианц Арена” и се наложиха с 3:1, с което освен всичко дръпнаха и с 3 пункта на Борусия (Мьонхенгладбах) в спора за второто място.

Мюнхенци имаха шанс да излязат напред в 12-ата минута, когато Джефри Брума си вкара автогол. В 25-ата талантливият Ахмед Кутуджу изравни, но само две по-късно Роберт Левандовски реализира за 2:1. За него това е попадение №100 на стадиона на шампионите. В 58-ата полякът направи и асистенция към Серж Гнабри за крайното 3:1.

За Шалке това е 11-а загуба в шампионата и преди изиграването на останалите срещи от кръга е на 13-а позиция.

Треньорът на домакините Нико Ковач най-накрая даде шанс на Жером Боатенг, който се превърна в дълбока резерва. Световният шампион влезе в състава на мястото на Никлас Зюле, който получи почивка. Томас Мюлер и Франк Рибери бяха на пейката, а вместо тях започнаха намиращите се в силна форма Серж Гнабри и Кингсли Коман.

“Миньорите” влязоха в боя с новото си откритие в предни позиции Ахмед Кутуджу. 18-годишният нападател беше предпочетен пред национала Марк Ут. В защита дебют прави привлеченият през януари Джефри Брума.

В сряда и двата отбора играха в турнира за Купата на Германия и продължиха на 1/4-финалите.

Мюнхенци натиснаха от първия сигнал и до 6-ата минута вече бяха направили два пропуска чрез Левандовски и Хамес.

Късметът обаче беше с домакините в 12-ата минута. Тогава Хамес изведе Лева сам срещу вратаря и в опита си да го блокира Брума ритна топката и тя се оказа неспасяема за вратаря Ралф Феерман - 1:0 за Байерн.

Играчите на Ковач се чувстваха добре на терена и продължаваха да доминират, но в 25-ата минута бяха хванати на контраатака, която Кутуджу завърши хладнокръвно - 1:1.

Байерн обаче бързо си върна предимството. В 27-ата гостите сгрешиха в зоната пред наказателното поле и след бърза размяна на пасове Левандовски се оказа очи в очи със стража на съперника и го прониза за 2:1.

"Кралскосините" не бяха никак далеч от ново изравняване, когато в 32-ата минута Уестън Маккени засече центриране, но малко пред голлинията Тиаго Алкантара изчисти.

Отборът на Доменико Тедеско продължи да търси втори гол и в 53-ата минута на два пъти се размина с него. В първия случай Йевген Коноплянка не шутира добре, а секунди след това Брума удари гредата.

И както обикновено се случва в такива случаи, съперникът стигна до попадение. Вкара го Гнабри в 57-ата, след като получи атрактивна асистенция от Левандовски със задна ножица.

Третият гол "уби" ентусиазма сред футболистите на Шалке и срещата се доиграваше.

Левандовски на два пъти пропусна да покачи на 4:1 - в 75-ата и 76-ата минути, но това изобщо не повлия върху случващото се на терена.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки