Тотнъм се разправи с "лисиците" и постави под напрежение лидерите (ВИДЕО)

"Шпорите" спечелиха мача си с Лестър на "Уембли" с 3:1

Тотнъм се разправи с "лисиците" и постави под напрежение лидерите (ВИДЕО)

Тотнъм записа успех с 3:1 срещу гостуващия Лестър в мач от 26-ия кръг в елита на Англия. Точни за „шпорите” бяха Санчес, Ериксен и Сон, докато Варди вкара единственото попадение за „лисиците”, а при самото си влизане в игра през второто полувреме изпусна дузпа. Тимът на Маурисио Почетино събра 60 точки след днешната победа и намали изоставането си от първото място, където е Ливърпул с 65. Лестър остава 12-и с 32 точки, като днешната загуба е пета в последните 6 мача за тима на Клод Пюел.

 Лестър започна добре срещата, като показа повече острота в атака през първите минути на „Уембли”. В 8-ата минута Йоренте изпусна Магуайър, който засече с глава центриране от фаул, но ударът не притесни Лорис и стражът отклони в корнер.

Минута по-късно „шпорите” направиха грешка при изнасянето на топката, Тилеманс изведе Барнс, но при последвалия  удар топката мина покрай страничната греда.

Добра атака в 18-ата минута на домакините завърши с пас на Сон към Дани Роуз, но тройката в тима на Тотнъм стреля слабо и вратарят изби, а Йоренте не успя да се ориентира бързо и да отправи шут, с който да затрудни Шмайхел.

 В 34-ата минута Трипиър изпълни корнер, подавайки на изтегления назад Ериксен, датчанинът прати в пеналта, където Давинсон Санчес отклони с глава от линията на вратарското поле за 1:0.

Демарай Грей направи два пропуска в началото на второто полувреме, като първо в 51-ата минута би с глава, но в Лорис, а няколко минути по-късно стреля отново във вратаря на домакините.

В 58-ата Вертонген препъна Мадисън в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. В този момент Клод Пюел подготвяше смяна и в игра влезе Джейми Варди, който изпълни 11-метровия наказателен удар. Юго Лорис обаче се намеси блестящо и отрази удара на деветката, избивайки в корнер.

Три минути след пропиляната възможност за изравняване „лисиците” получиха втори гол. Рикардо Перейра опита да изчисти топката в предни позиции, но се получи рикошет в гърба на играч на Тотнъм. Йоренте овладя и намери бързо Ериксен, който с прецизен силен удар прати неспасяемо в мрежата.

Харви Барнс получи на чиста позиция в 65-ата, но за пореден път Лорис показа класата си и успя да опази мрежата си суха, избивайки с крак.

В 76-ата минута усилията на Лестър в атака се увенчаха с успех. Рикардо Перейра центрира отдясно, за да може Джйми Варди да отклони във вратата, реванширайки се за изпуснатата дузпа.

„Лисиците” предприеха рисковани действия в последните минути, опитвайки да стигнат поне до точка, което обаче доведе до трети гол в тяхната врата. В първата минута от добавеното време Сисоко изчисти след корнер, давайки началото на светкавична контраатака, която Хюн Мин Сон завърши с гол.

Така Тотнъм се доближи на 5 точки от лидера Ливърпул и на 3 от Манчестър Сити, който играе днес от 18:00 часа с Челси.

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки