Христо Бонев: Дано се възползваме от проблемите в Левски

По-реално е да се насочим към Купата, отколкото да гоним Топ 6, откровен е Зума

Христо Бонев: Дано се възползваме от проблемите в Левски

Дни преди подновяването на шампионата легендата на Локо Пловдив и българския футбол Христо Бонев даде кратко интервю пред "Тема Спорт". Зума сподели очакванията си за представянето на "черно-белите" и зимната селекция.

 
- Г-н Бонев, ще е готов ли Локомотив Пловдив за старта на пролетния дял? Тимът не загуби нито веднъж по време на лагера в Турция.
 
- Сведенията, които имам за подготовката, са, че момчетата са тренирали много добре и пълноценно е Турция. Отборът изкара доста време там. Въпреки че противниците, с които играха в контролите, не бяха някаква класа, но е факт, че не загубиха, което е добре за самочувствието. Сега очакваме с нетърпение първите мачове, за да преценя и аз какво точно е състоянието на отбора и какво точно да очакваме през пролетта.
 
- Още първото изпитание обаче е доста сериозно - гостуване на Левски. Какво очаквате от сблъсъка на "Герена"?
 
- С господин Крушарски вече сме ги побеждавали в София. През май 2016 година ги обърнахме от 0:2 до 3:2. Дано и сега аа имаме късмет и да се възползваме от така наречените микропроблеми, които имат в Левски. Но Левски винаги си е Левски. Не може да се отписва никога.
 
- Какво е мнението ви за селекцията, която направи старши треньорът Бруно Акрапович? Бяха привлечени само четирима нови.
 
- Зимата трудно се намират качествени футболисти, най-вече българи. Хубаво е, че взехме Момчил Цветанов. Той е интересен играч. Политиката, която господин Крушарски свежда пред треньорския състав, е да налагат български футболисти. Това обаче е трудно. А това какви играчи взима Бруно Акрапович е негова отговорност пред господин Крушарски и пред; нашата, многобройна, претенциозна и разбираща футбола фенска маса.
 
- Как гледате на факта, че в момента в Локомотив Пловдив има 15 чужденци и 9 българи?
 
- Аз не мога да кажа, че това ми харесва. Но е работа, която е по вижданията на треньора, които е отговорен за селекцията. Ако погледнем сегашното развитие, в последните месеци на отборите е България, виждаме, че има някакво разбиране, че чужденците са голяма финансова тежест. Особено по-добрите, които са и скъпо платени. И Левски, и ЦСКА се освобождават от тези футболисти с големи заплати. Това ще важи още повече за в бъдеще, тъй като е нашето първенство да се плащат такива пари на чужденци е пагубно за българския футбол. Фактът, че Левски продаде Габриел Обертан, е показателен и е ясно накъде върви политиката в родния футбол. За мен това е напълно правилно. Един собственик, независимо кой е, дори и Христо Крушарски, който дойде при нас в един много труден период и момент, не може да си позволява да пилее така пари. Трудно е да се плащат такива заплати.
 
- Ще успее ли Локомотив Пловдив да се пребори за шестото място?
 
- Аз мисля, че по-реално е да насочим усилията си към купата. Сега ни чака четвъртфинал с Етър във Велико Търново. Шест точки за нашето първенство не са малко. Ще бъде трудно да наваксаме това изоставане от Черно море, познавайки нашата футболна действителност.
 
- Трябваше ли Тодор Неделев да потърси някаква реализация в чужбина сега или за него ще е по-добре да бъде продаден през лятото?
 
- Преди празниците видях Тошко Неделев на едно награждаване в Пловдив на спортисти. Бяхме седнали заедно и разговаряхме тет а тет. Дадох му да разбере какво е мнението ми за него. Аз смятам, че трябваше да спечели Футболист на годината. За мен е най-добрият атакуващ полузащитник. Десподов също показа качества, но да играеш е ЦСКА и в Ботев е съвсем различно. Но какво ще е неговото бъдеще и това си е лично негово решение и на ръководството на Ботев. Аз в чужда тенджера пръста не си слагам.
 
Хубчев: Има надежда и искам да я хвана

Легендарният ни бранител говори за коварното заболяване, с което се бори

Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки