Левски Лукойл докосва финала за Купата след бой по Академик Бултекс 99

Христо Захариев отново бе най-резултатен за "сините" с 20 точки

Левски Лукойл докосва финала за Купата след бой по Академик Бултекс 99

Левски Лукойл е много близо до участие на финал в турнира за Купана та България, след като победи Академис Бултекс с 92:74. Реваншът е на 16 февруари в Пловдив. 

 
"Сините" успяха да обезоръжът най-полезния играч на Академик през сезона Питър Олисемека и измъкнаха ценен успех с 18 точки разлика.
 
Академик излезе много мотивиран през първото полувреме с отличната си стрелба от разстояние имаше леко предимство. Някъде към средата на втория период и Левски настрои мерника си и с няколко поредни тройки изравни играта. В първите 25 минути нито един от двата състава не успя да вземе по-солиден аванс, като най-голямата разлика и от двете страни бе седем точки.
 
Късата скамейка на Академик Бултекс започна да прави разликата в средата на третата четвърт. Младен Виткович излезе за пет лични нарушения, а другите двама високи в състава от Пловдив - Питър Олисемека и Никола Вуйович увиснаха с по четири. Тогава Левски успя да използва предимството си и качи аванса си до 10 точки и го поддържаше около тази цифра до края.
 
Академик не се отказа, но задачата стана още по-сложна след като и Александър Груев напусна с пет лични нарушения. Нервите на треньора на пловдивчани Асен Николов не издържаха четири минути и половина преди сирената. Той си изкара техническо с бурни си протести срещу едно неотсъдено нарушение. Разликата се качи до 18 точки, но гостите със зъби и нокти я свалиха отново до 11.
 
Мачът стана доста грозен в заключителните 3-4 минути, накъсан от нарушения. За разлика от Академик обаче, Левски си вкарваше точките и в крайна сметка отново се откъсна.
 
Христо Захариев отново бе най-резултатен за "сините" с 20 точки, като записа и 10 борби. Калоян Иванов приключи със 17 точки и 10 борби, а Никола Маравич реализира 15 точки.
 
За Академик Бултекс 99 Васил Бачев вкара 17, а новото попълнение Трой Франклин добави 16. Едва в трети мач от сезона Олисемека не успя да регистрира двуцифрен показател нито за борби, нито за точки.
 
ОБЗОР: Спартак, Рилецо и Левски завършиха с победи редовния сезон в НБЛ

Вижте четвъртфиналните двойки и крайното класиране

Академик (Пловдив) завърши с категорична победа сезона в НБЛ

След 125:92 над Берое

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

Шумен лиши Ямбол от плейофите, Левски взе квотата

Шуменци записаха четвърти пореден успех след 84:71 в мача от 32-ия кръг

Дончич, Гилджъс-Александър и Йокич са номинирани за MVP на редовния сезон

Вижте всички номинации в НБА

ОБЗОР: Бостън, ЛА Клипърс, Милуоки и Оклахома стартираха с победи в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от първия кръг в НБА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки