Станимира Петрова: Най-труден беше финалът, защото от румънския щаб ме изненадаха (СНИМКИ)

"Световното много ми помогна да си сменя отношението към очакванията"

Станимира Петрова: Най-труден беше финалът, защото от румънския щаб ме изненадаха (СНИМКИ)

Световната и двукратна европейска шампионка Станимира Петрова спечели за трети път купа "Странджа" след триумфа си на международния боксов турнир в категория до 57 кг. Българката срази на финала румънката Лакрамиоара Перижок, след което обясни как е трябвало да промени стила си и да свиква с него в течение на надпреварата в столичната зала "София".

"Много съм щастлива и удовлетворена, много добре свършена работа. Очаквах добро представяне и да съм удовлетворена от играта си и мисля, че го постигнах. Разбира се, може да се подобрят някои неща, но и това ми е първото състезание след Световното. Аз не тренирах два месеца след него и сега се готвих за "Странджа"-та. Не се замислям вече за очакванията на хората и не си поставям напрежение върху себе си, защото не зависи понякога от мен."



"Световното много ми помогна да си сменя отношението към очакванията, а и също така да променя стила си, защото започвам да разбирам какво искат съдиите. Не съм напълно сигурна, защото всеки вижда различно, но осъзнах, че не мога да играя като моите кумири Ивайло Маринов и Петър Лесов - олимпийските шампиони, които са около мен - защото тогава точковата система е била друга. Не мога да играя онзи бокс, сега вече се иска само агресия и аз трябва да играя това, което печели. Мисля, че като за първо състезание ми се получи много добре."



"Никога през живота си не съм играла толкова много с вдигнати ръце, вече треньорът ми Петър Лесов ще каже дали ще продължавам по този начин. На финала дори за малко свалих ръцете и веднага ми подвикнаха да ги вдигна. Все още не ми е чак толкова удобно, защото искам да ги сваля и да си играя с повече движение. Когато играя по онзи начин и мисля, че съм спечелила, не съм спокойна в победата, защото едва ли не се моля съдиите да ми дадат победата."

"Всички опонентки в категорията бяха добри, най-труден беше финалът, защото от румънския щаб ме изненадаха. Аз за четвърти път играя с нея (Лакрамиоара Перижок) и тя винаги е била като типичен файтър, винаги само напред, защото тя е и по-ниската, разбира се. И имаше период на стъписване, защото се чудех кога ще тръгне напред, тя беше решила да изчаква. Специално за мен беше подготвила тази игра, защото в предишните мачове си играеше както по принцип го прави. Успяха да ме изненадат, но важното е, че се събрах и спечелих", каза щастливата трикратна носителка на купа "Странджа".

Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки