Олимпийският шампион Армандо Мартинес: Нивото на "Странджа" е много високо

Кубинецът с повече от позитивно впечатление от родния турнир

Олимпийският шампион Армандо Мартинес: Нивото на "Странджа" е много високо

 Кубинецът Армандо Мартинес е боксова легенда и носител на купа "Странджа" от 1982 година, като бе сред ВИП гостите на Българската федерация по бокс на юбилейното 70-о издание на най-стария международен турнир в Европа.

Той е олимпийски шампион в категория до 71 кг от Моксва 1980 и двукратен сребърен медалист от СП 1978 и 1982. Той е един от четиримата чужденци, печелили купа "Странджа", заедно с Евгений Тишченко (Русия, 2016 година), Амир Хан (Англия, 2004 година) и Стейша Сътълс (САЩ, 2017 година).

"От няколко дни съм в България и винаги, когато съм тук, се чувствам прекрасно. Много пъти съм идвал в миналото и имам чудесни спомени от страната. Всичко е много добре, за мен България е като втори дом, а това важи за всички нас, кубинците. Гледам двубоите на "Странджа" и мога да кажа, че нивото е много високо. Бил съм на толкова много международни състезания в Сърбия, Русия и къде ли още не, но според мен в Европа именно "Странджата" е най-силният международен турнир.Аз съм печелил олимпийска титла и съм се състезавал на световни първенства и много международни състезания, но винаги казвам, че освен олимпийски шампион, съм и носител на купа "Странджа". Много ценя тази купа и съм горд, че съм сред победителите.

За съжаление, Куба няма делегация тази година, но ще говоря с федерацията, когато се прибера, за да изпратят участници в бъдеще, защото това е най-силният международен турнир. Гледам и сега, че боксьорите са много добри, особено някои ми направиха много голямо впечатление и с интерес следя срещите им. Българите също са на високо ниво и като цяло българският бокс е на челни позиции, ние много го уважаваме в Куба. Харесвам боксьорите, които винаги стъпват напред и гледат да атакуват постоянно, аз самият имах такъв стил. Ние, кубинците, се боксираме по такъв начин.Всичко при мен е свързано с бокса и е било така цял живот. Сега съм треньор в Куба и съм член на националния боксов комитет, а синът ми също е боксьор.

Всички казват, че Канело Алварес е най-добрият боксьор в момента при професионалистите, но за мен най-добрият си е Флойд Мейуедър. Няма как да не си най-добрият, когато никой не може да те победи, дори ММА боец като Конър Макгрегър. Благодаря на организаторите за поканата да присъствам на турнира и следя с интерес всички двубои", сподели Мартинес в зала "София".

Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки