НКП на Левски: Не сме очаквали Васил Божков да вземе акциите

"Усеща се различен полъх", заяви Степан Хиндлиян

НКП на Левски: Не сме очаквали Васил Божков да вземе акциите

„Има поводи за оптимизъм, след като Георги Попов вече е новият собственик на ПФК Левски“, каза пред БНР Степан Хиндлиян – председател на Националния клуб на привържениците на футболния клуб. Сините фенове му дават кредит на доверие:

 

„В лицето на новия изпълнителен директор виждаме човек, който е здраво стъпил на земята, знае къде се намира и знае какво му предстои като обем от работа. Този човек си дава сметка какъв е потенциалът на левскарската общност“, коментира Хиндлиян в интервю за предаването „Преди всички“.

 

„От около 2 месеца се усеща един различен полъх, който основно идва от изпълнителния директор Павел Колев. Не съм очаквал акциите да бъдат прехвърлени на Васил Божков като лицето Васил Божков. Имахме информация, че акциите ще бъдат дадени на човек от неговото много близко обкръжение и това и се случи“, каза още председателят на „синята“ общност.

 

В момента Георги Попов държи 86% от акциите на клуба, подчерта той и добави какви са очакванията:

 

„Имаме заявка за поемане на много сериозни финансови ангажименти. Вече са преведени едни пари, с които е спасен лицензът за евротурнирите, както и са платени заплати за 2 месеца на футболисти и служители. Тези пари не са записани като заем към собствениците, а са оформени като дарение. Има и една почтена заявка за нормално развитие на клуба и оздравяване. Оттук нататък не говорим за някакви гръмки трансфери, а за плавен процес, в който дружеството трябва да излезе от финансовия колапс и да тръгне по нов път“.

 

Това, че на Общото събрание бившият вече собственик Спас Русев не беше освободен от отговорност, е позитивен знак, който успокоява левскарската общност и дребните акционери“, отбеляза още Степан Хиндлиян. Според него това дава заявка за бъдещо търсене на отговорност.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки