Шифрин подобри рекорд на легендарна швейцарка

Носителката на Световната купа спечели слалома в Чехия

Шифрин подобри рекорд на легендарна швейцарка

Американката Микаела Шифрин записа подобри пореден рекорд, след като спечели слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в чешкия курорт Шпиндлерув Млин.

 
Вчера тя остана на трета в гигантския слалом след словачката Петра Влъхова и Виктория Ребенсбург. Днес обаче Шифрин не остави никакъв шанс на конкурентките си. 23-годишната американка бе най-бърза в първия манш, изпреварвайки Уенди Холденер с 37 стотни, а след това бе перфектна и във втората част на състезанието. 
 
По този начин Шифрин стигна до 58-ия си успех в Световната купа с общо време 1 минута 38.98 секунди, оставяйки на 85 стотни зад себе си Холденер. На почетната стълбичка се качи и Влъхова, която финишира на повече от две секунди от победителката.
 
За Шифрин това бе 15-та победа от началото на сезона, с което тя подобри рекорда за най-много първи места в рамките на един сезон на легендарната швейцарка Френи Шнайдер от 1989 година. 
 
Освен това трикратната носителка на Големия кристален глобус записа и 39-ия си успех в слалома, като се доближи само на една победа от рекорда на Ингмеар Стенмарк.
 
"Днес се опитвах да рискувам малко повече от самото начало, да карам колкото се може по-бързо. Искам да благодаря на всеки един от хората, които са тук, знам, че искахте да видите Петра на върха. Трябва да я поздравите за това, което направи, победа вчера и подиум днес. Поздравявам Уенди и Петра", сподели след състезанието Шифрин. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки