Световният вицешампион Владо Илиев заложи на почивката

Катя Дафовска черпи за медала

Световният вицешампион Владо Илиев заложи на почивката
Българската делегация на световното първенство по биатлон в Йостерзунд отпразнува подобаващо сребърния медал, който спечели вчера Владимир Илиев в индивидуалната дисциплина на 20 км.
 
Олимпийската шампионка от Нагано’98 и председател на федерацията Екатерина Дафовска, която проследи надпреварата на живо, отиде на пазар веднага след успеха и почерпи целия екип за историческия първи медал от шампионат на планетата в мъжкия биатлон.
 
„Не може да се опишат емоциите, които преживяхме по време на състезанието.Огромна благодарност на Владо, на треньорите Захаров и Панков, на невероятния ни ваксмайсторски екип, начело със Сашо Младенов, Краси Стоилков, Боби Петров и първата жена ваксмайстор Стефка, които дадоха всичко от себе си за този успех. Поздравления и за Митко Герджиков!”, написа Дафовска във Фейсбук.
 
 
Купонът обаче пропусна главния виновник за него Владимир Илиев, научи Novsport.com. Биатлонистът от Троян все още не е успял да осъзнае какво е постигнал и предпочете да си почине след тежкото състезание. Той все пак се появи за малко на почерпката, но бързо си тръгна.
 
 
Съотборникът му в държавния тим Антон Синапов, за когото надпреварата вчера въобще не бе успешна, не пропусна да отбележи огромното постижение на Владо.
 
„Когато се трудиш, труда рано или късно се възнаграждава с успех. Браво Влади, отборът се гордее с теб. Ти пренаписа историята ни”, написа Синапов във Фейсбук.
 
 
Световният шампион в ски ориентирането Станимир Беломъжев пък допълни: „Ако до тази зима Тарей Бьо не е знаел кои са Красимир Анев и Владимир Илиев, то от сега нататък добре ще ги запомни тези две (легендарни) имена! Благодаря Ви момчета, че ни карате да се гордеем да се наричаме БЪЛГАРИ!”
 
 
Звездата ни в сноуборда Радослав Янков също се включи в поздравленията: „Владо Илиев, сребърен медалист от световното първенство по биатлон, Българин! Ти го заслужаваше много! Българите МОЖЕМ!!!”

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки