Дел Потро пред ново съдбоносно решение за кариерата си

Тенисистът мисли дали да оперира коляното си

Дел Потро пред ново съдбоносно решение за кариерата си
Аржентинският тенис ас Хуан Мартин дел Потро отново е изправен пред ново съдбоносно решение за кариерата, заради травма.
 
Кулата от Тандил не е излизал на корта от 22 февруари в Делрей Бийч, като трябваше да се откаже от Мастърс турнира в Индиън Уелс, заради болки в дясното коляно Той е шампион в надпреварата от миналата година.
 
Още на 11 октомври Дел Потро получи първите проблеми с капачката на дясното си коляно, която не бе разместена, но въпреки това той пропусна 131 дни от надпреварите. Сега аржентинското издание La Nacion информира, че операция отново е належаща, независимо че самият Дел Потро не желае да се подлага за пети път в кариерата си на такава лекарска намеса (предишните четири са на китките).
 
Терапевтичните сесии, които са алтернатива на операцията, не гарантират същите добри резултати, пише La Nacion, като Дел Потро трябва да реши до края на седмицата дали да се оперира или да рискува.
 
Хорхе Батиста бе докторът, който лекуваше Дел Потро от самото начало на болките в коляното миналата година в мача с Борна Чорич в Шанхай. Оттогава обаче аржентинският тенисист започна да търси второ мнение и да се консултира с други специалисти, един от които в САЩ, работещ с баскетболисти от НБА.
 
La Nacion обобщава, че според специалисти в областта на Дел Потро ще му трябват между 4 и 6 месеца за възстановяване, ако реши да се оперира.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки