Норвегия спечели щафетата световното първенство по биатлон в Йостерсунд

Отборът на България завърши на 20-о място от 23 тима

Норвегия спечели щафетата световното първенство по биатлон в Йостерсунд

Марте Олсбу направи страхотна последна стрелба и донесе победата на Норвегия в щафетата на 4 по 6 км за жени на световното първенство по биатлон в Йостерсунд (Швеция).

Олсбу пристигна на стрелбището за финалните пет изстрела с повече от 20 секунди зад шведката Хана Йоберг, но след чиста стрелба излезе първа. Щафетата на Норвегия в състав Синоеве Солемдал, Тирил Екхоф, Ингрид Ландмарк Тандреволд и Марте Олсбу финишира за 1:12:00.1 час, след като състезателките направиха една наказателна обиколка и използваха 8 допълнителни патрона.

Домакините от Швеция водеха до последната стрелба, в която обаче Йоберг се нуждаеше от три допълнителни патрона. Така шведките останаха на второ място, на 24.3 секунди с 6 допълнителни патрона и без наказателна обиколка. Бронзовото отличие спечели Украйна на 35.1 секунди само с 5 допълнителни патрона.

Защитаващият титлата си тим на Германия с голямата си звезда Лаура Далмайер на последен пост остана на четвърто място, на 35.6 секунди с една наказателна обиколка и 14 допълнителни патрона.

Отборът на България в състав Даниела Кадева, Десислава Стоянова, Милена Тодорова и Емилия Йорданова завърши на 20-о място от 23 тима, след като беше затворен с обиколка и Йорданова не потегли по последния пост. Преди това българките бяха използвали 12 допълнителни патрона, а Десислава Стоянова въртя и две наказателни обиколки. По-късно днес е щафетата на 4 по 7.5 км за мъже.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки