Контузия спря Надал часове преди класиката срещу Федерер

Рафа получи болки в коляното и се отказа от Индиън Уелс

Контузия спря Надал часове преди класиката срещу Федерер

Испанският тенисист Рафаел Надал се отказа от турнира Индиан Уелс, часове преди очаквания с огромен интерес с Роджър Федерер. По този начин швейцарският магьосник се класира автоматично за финала в първия Мастърс за годината, като там ще играе срещу победителят измежду Доминик Тийм и Милош Раонич.

Надал, който надви Карен Хачанов на четвъртфиналите в два сета, изпита болки в коляното по време на мача. Явно все пак проблемите са се усложнили и Матадора е преценил да не играе в полуфинала срещу Федерер. По време на мача с руснака Надал поиска медицински таймаут, в който лекарят проверяваше състоянието на дясното му коляно. Решението е взето, след като Надал е провел тренировка в събота, като е разбрал, че няма да е способен да надделее над съперника.

Това щеше да е 39-ият дуел между двамата в кариерите им, а последният мач между двамата датира от октомври 2017-а година. Федерер е в серия от пет поредни успеха над Надал в съревнованието помежду им, а последната победа на испанеца е през януари 2014-а на Аустрелиън Оупън.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки