КАКВО ШОУ! Интер възкръсна в грандиозно Дерби на Милано и си върна третото място! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Пет гола, дузпа и много драма в уникално шоу на Сан Сиро

КАКВО ШОУ! Интер възкръсна в грандиозно Дерби на Милано и си върна третото място! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Интер е големият победител в Дербито на Милано от 28-ия кръг на Серия А. "Нерадзурите", които днес бяха символичнитр гости надвиха Милан с 3:2 и се върнаха на третото място в класирането, изпреварвайки днешния си съперник с две точки. 

Особено инфарктно бе второто полувреме на срещата, в която феновете видяха четири гола, дузпа, намеса на ВАР и много драматични моменти.

Срещата започна много активно от домакините, които разиграваха по-често топката, но още в 3-та минута символичният гост смълча трибуните на Сан Сиро. Политано центрира отдясно на далечна греда, където Лаутаро Мартинес надскочи Калабрия и върна топката в малкия пеналт, където пък Весино я заби от близко разстояние за 0:1. 

Ранният гол шокира "росонерите", които отговориха в 8-та минута с шут от дистанция на Пакета, който бе избит от Ханданович с една ръка. В 20-та отново бразилецът бе близко до гола, след като засече центриране на Калабрия отдясно, но топката мина на сантиметри от гредата на Интер. Веднага след това Политано имаше шанс от дистанция, но Донарума спаси. 

Десет минути преди края Шкринар засече центриране от корнер, но не успя да насочи добре топката и тя излетя встрани. 

След почивката вместо натиск на Милан и изравняване на резултата, Интер покачи аванса си на 2:0. В 51-та минута Стефан Де Фрай се откъсна от Романьоли и засече с глава центриране отдясно. 

Само шест по-късно обаче Милан се върна в мача. Хакан Чалхаонглу прати топката в наказателното поле на Интер от пряк-свободен удари  Бакайоко отбеляза страхотен гол с глава, което бе и дебютното му попадение с екипа на "росонерите".

Точно когато феновете и футболистите на Милан бяха готови да видят частичен обрат, в 66-та минута Марко Гуида отсъди дузпа за Интер след нарушение на Кастиехо срещу Политано. 

Наказателният удар бе изпълнен от Лаутаро Мартинес, който вкара за 3:1. Радостта на Интер обаче трая малко ,селд акто в 71-та при разбъркване в наказателното поле Матео Мусакио прати топката в мрежата на Интер и намали за 2:3. Гатузо хвърли всичко в атака, пускайки Кутроне вместо левия си бек Родригез. 

Това изостри още повече играта на "росонерите", но и остави доста пространства в защита. В 86-та минута Пьонтек стреля с пета, но топката мина встрани, а в 89-та Андреа Конти влезе остро в краката на Мартинес и Гуида вдигна директен червен картон. Решението му обаче бе преразгледано от ВАР и той се коригира само с жълт за бека на Милан. 

В първата минута на продължението Кастиехо можеше да открадне точката за "росонерите", но ударът му с глава от малък ъгъл бе спасен на магия от Ханданович. В шестата минута на продължението пък балонно центриране на Сусо намери Кутроне, който стреля в близкия ъгъл, но Дамброзио се хвърли пожертвователно и блокира топката с тяло, за да спаси победата на Интер. 

Милан - Интер 2:3
0:1 Весино '3
0:2 Де Фрай '51
1:2 Бакайоко '57
1:3 Мартинес '67
2:3 Мусакио '73

Стартови състави:

Милан: Донарума, Калабрия, Мусакио, Романьоли, Родригез, Бакайоко, Кеси, Пакета, Сусо, Чалханоглу, Пьонтек

Интер: Ханданович, Дамброзио, Де Фрай, Шкринар, Асамоа, Брозович, Галярдини, Весино, Политано, Перишич, Лаутаро Мартинес

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

Реал (Мадрид) ще спечели поредното Ел Класико

Вижте подробности

В Испания: Зидан на крачка от Байерн

Вижте подробности

Нагелсман: Решението е взето от сърце

Селекционерът се надява на силно Европейско

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки