Витоша приема държавното първенство по ски на младите алпийци

Вижте подробностите

Витоша приема държавното  първенство по ски на младите алпийци

Днес на Витоша стартира държавното първенство по ски алпийски дисциплини при момичетата и момчетата младша и старша възраст (до 14 и до 16 години). Организатори са "Витоша ски" АД и БФСки.

В днешния ден се проведе гигантския слалом. Победителка при момичетата младша възраст до 14 г е Бояна Радева ("Юлен" - на снимката). Среброто остана за нейната съотборничка Стефани Вълева, а бронза за Кристина Георгиева ("Боровец"). При момчетата в тази възраст титлата е за Марко Семерджиев ("Пампорово"), пред Иван Кузманов ("Юлен") и Димитър Грибачев ("Пампорово"). Първи при момчетата до 16 години е Костадин Каферинов ("Юлен"), пред Иван Главчев ("Юлен") и Стефан Ярловски ("Боровец"). Във възрастовата група до 16 при момичетата златото спечели Анна Москова ("Грийн роуд"), пред Лиляна Питова ("Банско") и Кристина Милова ("Пампорово").

Участие в отлично организираното въпреки топлото време състезание взеха 75 таланти от цяла България. Пълните резултати може да откриете на сайта www.bfski.com. На 20-и март на писта "Витошко лале" ще се проведе и слалома, който ще е на осветление.

Днес от 19 часа на писта "Витошко лале" на осветление ще се проведе бенефиса на най-добрата ни алпийка в последните 15 години Мария Киркова. Участие в него ще вземат най-добрите ни състезатели в момента, а също така и алпийци от близкото минало.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки