Игауин обяви, че се оттегля от националния на Аржентина

„В Аржентина се критикуват повече головете, които не си отбелязал, отколкото да се говори за тези, които си вкарал"

Игауин обяви, че се оттегля от националния на Аржентина

 Нападателят на Челси Гонсало Игуаин обяви, че се оттегля от националния отбор на Аржентина.

 
„Мисля, че вече настъпи моментът. Обмислил съм го добре. Моят етап в националния отбор приключи. Искам да се насладя на моето семейство. За щастие на едни и нетолкова на други, оттеглям се, както направиха и други колеги. Така че вече могат да спрат да се притесняват ще бъда или не в държавния тим“, обясни Игуаин пред FOX Sports.
 
„В Аржентина се критикуват повече головете, които не си отбелязал, отколкото да се говори за тези, които си вкарал. Когато ни наричат провалени, провал е да не постигнеш целта си, да не се класираш за Световно, да не стигнеш три финала и да ги загубиш. Това е моето мнение. Да играеш финал е провал, добре, не знам. Може би не се вярва достатъчно в нас“.
 
Запитан за Мондиала в Русия, Игуаин обясни: „Всички отидохме с желанието да се представим по най-добрия начин. Може би за мен бе последно Световно, казахме си „Това е последната възможност да направим нещата по най-добрия начин“, но криви ни излязоха сметките“.
 
Игауин прави направи дебюта си в националния тим през 2009 година. Взе участие в Мондиала и остави зад гърба си 75 мача с екипа на „гаучосите“, в рамките на които отбеляза 32 гола.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки