Михаил Вълчев: Левски правилно отстрани тримата чужденци

Яблонски, Цветкович и Кабрал не се напрягаха в последните мачове, трябваше раздялата да е още през зимата, допълни спецът

Михаил Вълчев: Левски правилно отстрани тримата чужденци
Бившият футболист и треньор на Левски Михаил Вълчев подкрепи решението на ръководството да извади от първия отбор Давид Яблонски, Милош Цветкович и Жерсон Кабрал до края на сезона. Той заяви, че сините е трябвало много по-рано да действат, а не да се чака заключителната фаза на сезона.
 
"За мен бе правилно решението за раздялата с Давид Яблонски, Милош Цветкович и Жерсон Кабрал. Те не вършеха работата си както трябва през този сезон. За да се стигне дотук, е натежало и нежеланието им да подпишат нови договори. Според мен клубът постъпва правилно, макар че Левски в момента не се бори за нищо - отпадна от купата и борбата за титлата", заяви Вълчев пред "Тема спорт".
 
"Има много примери с такива футболисти по Европа и света. Някъде доиграват сезона, но има случаи, в които и не го правят. Но в големите клубове действат много по-рано. Започват се преговори поне една година преди на някого да му изтече контрактът. А в Левски много изчакаха и така си мина времето, без тримата да преподпишат. От това губеше всеки.
 
При това развитие раздялата с тях можеше да стане още през зимата, поне за някого от тях да бяха взети някакви пари. За съжаление се повтаря сценарият от времето на Николай Митов и четиримата играчи, които Левски изпусна (б.а. - Георги Костадинов, Джереми де Ноойер, Сърджан Лукин и Антонио Аниете).
 
Дано обаче сега шефовете бъдат точни на трансферния пазар. Защото щом Левски освобождава трима, значи вече трябва да е наясно с кои ще ги замени за следващия сезон. До края на първенството пък, който влиза на тяхно място, трябва да покаже, че ще може да се разчита на него за напред. Дано шанс да получат и по-млади играчи.
 
Факт е, че в последния месец на освободените формата спадна много. Давид Яблонски през миналата година вкара решаващи голове и беше водещ реализатор на отбора. Най-вероятно едната причина за неговия спад беше и това неподписване на договор. Може би него и останалите не ги интересува представянето с екипа на Левски, макар че би трябвало да не е така, за да може да ги забележат бъдещите им клубове. Не се напрягаха, както трябваше, което не мога да си го обясня", допълни Вълчев.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки