Славия заявява стадиона си в „Овча купел" за ЛЕ

Ако спечелят баража, белите се надяват УЕФА да им разреши да играят там първия квалификационен кръг

Славия заявява стадиона си в „Овча купел" за ЛЕ

Славия ще заяви своя стадион в квартал "Овча купел" за евентуално участие в Лига Европа. До него ще се стигне, ако белите спечелят първо седмото място, а после и баража с третия или четвъртия в първата шестица.

 

Столичани не са се отказали от тази цел. Както е известно, през пролетта Славия се завърна на своето съоръжение, което вече си има осветление.

 

"Има още много време и мачове. Но, ако се стигне дотам, се надяваме, че поне в първия квалификационен кръг ще може да играем в "Овча купел". Но пак казвам, не мислим сега за това. Играем мач за мач и накрая ще видим", сподели пред "Тема спорт" босът на белите Венцеслав Стефанов. През миналия сезон, когато Славия спечели Купата на България, в Лига Европа тимът прие Илвс Тампере, а после u Хайдук Сплит на "Васил Левски".

 

Преди няколко сезона УЕФА разреши на Дунав да домакинства в Русе в първия квалификационен кръг за Лига Европа, когато отборът срещна казахстанския Иртиш, воден тогава от Димитър Димитров-Херо.

 

В същото време стана ясно, че старши треньорът на Славия Златомир Загорчич продължава да не е подписал нов договор. Настоящият му контракт е до края на сезона. Той пое белите през пролетта на 2017 година. Венци Стефанов обяви, че Заги сам трябва да реши дали иска да продължи или не. Босът на столичани бе категоричен, че е доволен от работата на сърбина.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки