Викат Александър Георгиев в националния отбор на Русия преди Световното

Георгиев прогресира изключително бързо, коментира треньорът на вратарите на сборная

Викат Александър Георгиев в националния отбор на Русия преди Световното
Вратарят с български корени Александър Георгиев ще бъде повикан на лагера на националния отбор на Русия преди Световното първенство по хокей на лед в Словакия през следващия месец, съобщава "Известия".
 
Георгиев, който е резервен страж на Ню Йорк Рейнджърс в НХЛ, ще тренира със "Сборная" през април и по всяка вероятност ще участва в етапа на хокейния Евротур в Чехия, след който ще бъде определен окончателно състава на Русия за Световния шампионат в Братислава и Кошице от 10 до 26 май.
 
Той ще лети за Москва още в сряда, тъй като Рейнджърс не успяха да се класират за плейофите в НХЛ.
 

"Доколкото знам, Саша ще тренира с отбора и той е сред кандидатите за Световното първенство. Ако нещо не се промени в последния момент, той ще бъде с нас.

 

Георгиев прогресира изключително бързо, още през миналия сезон той започна да получава игрово време в Рейнджърс. Още тогава мислех да го повикаме в националния отбор, но не стана. А сега Александър още повече се утвърди в НХЛ и даже постепенно измества от вратата такъв майстор като (Хенрик) Лундквист", коментира старши треньорът на вратарите на руския национален отбор Ришат Давидов. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки