Петър Касабов: Когато има конкуренция, има и успехи

Вижте какво каза треньорът на женския ни национален отбор, спечелил четири от шестте медала за България на европейското в Букурещ

Петър Касабов: Когато има конкуренция, има и успехи

Огромната конкуренция в националния отбор за жени доведе до успехите на изминалите европейски и световни първенства по борба, заяви старши треньорът на тима Петър Касабов.

Тайбе Юсеин, Биляна Дудова, Евелина Николова и Миглена Селишка спечелиха четири от шестте медала за България в Букурещ, но селекционерът е категоричен, че те не трябва да се отпускат или разсейват, защото гарантирани места в състава няма.

"Спечелихме купата (за второ място в отборното класиране) с доста пот и труд. Благодаря на момичетата, че се събраха в един много труден момент, концентрираха се, мобилизираха се и дадоха всичко от себе си на европейското първенство. Те си заслужиха медалите. Радвам се и съм доволен от това, че имахме възможност дори за повече. Това ме прави щастлив и ми дава стимул да работя", каза той.

"При нас всички олимпийски категории са наредени. Биляна Дудова ще сваля на 57 килограма, но в националния отбор няма гаранция, защото имаме много турнири. Всеки си печели мястото в отбора, ако трябва и с преборвания, както беше преди европейското първенство. Вижда се, че когато има конкуренция, има и успехи. Който се отпусне или разсее - отпада", продължи Касабов на пресконференция след европейските финали.

През последните две години националният отбор за жени изгради традиция да води редовно подготовка в Япония, която има може би най-силната женска борба в света. Това дава резултати и Касабов ще заведе отново дамите на лагер в азиатската страна през месец май. През лятото пък предстоят тренировки в Белмекен и след това са световните финали в Астана.

"На 3 май пътуваме за Япония и се прибираме на 19-и. Скоро след това започва ранкинг турнир в Италия. На 30-и е отборният шампионат на България и след това ни зове Белмекен. Просто сме в режим лагер, турнир, лагер, турнир и световно първенство", каза още Касабов.

"Преди самото първенство бях притеснена, но след първата среща усетих увереността, от която имах нужда. След схватката с украинката вече знаех, че няма кой да ме спре по пътя към втората ми европейска титла", заяви шампионката Тайбе Юсеин.

В Париж изпробват видеонаблюдение с изкуствения интелект за Олимпиадата

Вижте подробности

Отбори от 20 държави се впускат в турнир по петанк край Варна

Звездата-инфлуенсър Танги Пенин ще покаже техниките на любимата игра на терените в курорта „Св.Св.Константин и Елена“

Валентина Георгиева 15-а в квалификациите на греда

Вижте подробности

Ризов се размина с финала на пушка от 3 положения на СК в Рио

Българинът не успя да вземе олимпийска квота

Шефът на европейския хандбал: С нетърпение гледаме към България и Варна

Българите научиха съперниците си за предстоящите у нас две първенства по плажен хандбал

Нургюл Салимова с четвърто поражение в Торонто

Тя отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру

Френски министър разкри дали откриването на Олимпиадата ще е на "Стад дьо Франс"

Вижте подробности

Изписаха от болница двукратен шампион на Тура

Вингегор под въпрос за обиколката на Франция

Франция и Германия приемат Световното по хандбал за мъже през 2029 година

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки