Алегри разкри: Ще водя Ювентус и през следващия сезон

"Когато си на четвъртфинал, се нуждаеш от всеки един играч, а на нас ни липсваха четири или пет човека"

Алегри разкри: Ще водя Ювентус и през следващия сезон
Масимилиано Алегри обяви, че ще продължи да води Ювентус и през следващия сезон.
 
Специалистът, чийто тим е абсолютен доминант на Апенините през последните четири сезона, изведе тима и до два финала в Шампионска лига, но за трофей от надпреварата ще трябва да почака. 
 
„Вече говорих с президента (Андреа Аниели) и мога да кажа, че ще бъда тук и през следващия сезон, който вече планираме. Не бих казал, че това е най-лошото ни отпадане. Ювентус винаги има цели, които преследва и се стреми да спечели всичко, но понякога това не е възможно“, заяви Алегри часове, след като тимът му загуби от Аякс на четвъртфинал в ШЛ.
 
„Срещнах се с президента преди два дни и му казах, че оставам в клуба. Вече започнахме плановете за следващия сезон“, добави Алегри, за когото се говереше, че ще напусне Юве след края на настоящата кампания.
 
„Аякс напълно заслужи победата и класирането напред. Ние играхме добре през първото полувреме, но получихме нещастен гол и усетихме притеснението. Футболът е жестока игра. Трябва да отдадем заслуженото на Аякс за страхотното представяне през второто полувреме. Те имат добри играчи и играят добър футбол. Няма как да са аутсайдер, след като са вкарали пет гол на Реал Мадрид в предишния кръг“, допълни той.
 
„Роналдо ни даде много и през следващия сезон и особено в Шампионската лига. Когато си на четвъртфинал, се нуждаеш от всеки един играч. На нас ни липсваха четири или пет човека. Ругани и Бонучи играха добре през първите 50 минути, но след това нарушихме организацията си и дадохме инициативата на Аякс“, каза още италианският специалист.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки