Денвър победи Сан Антонио в седмата решителна среща

Вижте как завърши и другия мач в НБА от изминалата нощ

Денвър победи Сан Антонио в седмата решителна среща
Никола Йокич направи трипъл-дабъл за победата на Денвър над Сан Антонио с 90:86 в решителната седма среща от първия кръг на плейофите в НБА. Нъгетс взеха аванс от 17 точки през третата четвърт и успяха да задържат победата до края.
 
Йокич завърши с 21 точки, 15 борби и 10 асистенции. След достигането на финали в Западната конференция през 2009 г., Денвър отпадна в първия кръг на плейофите на четири пъти. Това беше и първото им участие в елиминациите от шест сезона насам.
 
Денвър ще бъде домакин на Портланд в следващия кръг, който стартира за тях в понеделник.
 
Кайри Леонард вкара 45 точки и спечели 11 борби, Паскал Сиакам добави 29 точки, а Торонто победи Филаделфия със 108:95 в 1-ва среща от 1/2-финалната серия в Източна конференция.
 
Леонард повтори най-доброто си постижение по отбелязани точки, което бе регистрирал на 1 януари срещу Юта. Той реализира 16 от 22 изстрела, отбеляза 3 от 6 опита от зоната за 3 точки, и постигна 10 от 11 от линията за наказателен удар.
 
Кайл Лоури добави 9 точки и 8 асистенции за победителите. Тобиас Харис се отчете с 14 точки и 15 борби, а Джей Джей Редик вкара 17 точки за Филаделфия, чиято печеливша серия от 4 мача бе прекъсната.
 
Торонто записа 14-а си поредна домакинска победа срещу Филаделфия и вече има баланс от 22:3 срещу този съперник от началото на сезона 2013-14 г. Никой друг отбор не е печелил повече срещу Филаделфия през последните пет сезона.
 
Първенство на Националната баскетболна асоциация на Северна Америка (НБА), плейофи:
 
Западна конференция, първи кръг:
 
Денвър - Сан Антонио - 90:86
*Денвър спечели серията с 4:3 победи
 
Източна конференция, втори кръг:
 
Торонто - Филаделфия - 108:95
*Торонто води в серията с 1:0 победи

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки