Милуоки превзе Бостън след нова лекция на Янис

Селтикс допуснаха второ поражение в серията след 123:116

Милуоки превзе Бостън след нова лекция на Янис

 Янис Адетокумбо изигра най-силния си мач в полуфиналите на Източната конференция до момента през сезона, а това се оказа достатъчно за втория пореден успех на Милуоки срещу Бостън. Бъкс спечелиха гостуването си на Селтикс със 123:116 и така вече имат преднина от 2-1 победи във втория кръг на плейофи, стигайки до пълен обрат, след като бяха загубили първото си домакинство.

Гръцкото крило, който е считан като един от основните кандидати за наградата “Най-полезен играч” на сезона, остана на две борби от “трипъл-дабъл”, след като за 39 игрови минути в “Ти Ди Гардън” бе над всички. Адетокумбо вкара 32 точки, пропускайки едва пет стрелби от игра - 8/12 за 2 точки и 0/1 от тройката. 24-годишният европеец беше спиран единствено с цената на нарушения от съперниковите баскетболисти, а това доведе до цели 18 наказателни удара, от които той вкара 13. Янис овладя и 13 борби, блокира 3 пъти шутовете на опонентите си и отне 2 топки. 

Джордж Хил се включи с 21 точки като резерва, Крис Мидълтън реализира 20, а Никола Миротич остана с 13 точки. Пат Конътън също бе на ниво и вкара 14 точки за 28 минути игра. Ключова за втората победа на отбора от щата Уисконсин бе третата четвърт, в която баскетболистите на Майк Бъденхолзър вкараха 40 точки и се откъснаха напред в резултата, а Бостън така и не успя да заличи изоставането си във финалните 12 минути. 

Кайри Ървинг с 29 точки и Джейсън Тейтъм с 20 точки и 11 борби бяха двамата най-добри играчи на домакините. 

Срещата започна с минута мълчание в памет на клубната легенда на домакините Джон Хавличек, който почина след борба с болестта на Паркинсон по-рано през месеца. “Келтите” излязоха и със специални фланелки, посветени на Хавличек.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки