Шампион по борба дари заплатата си за болно бебе

Майката с потресаващ разказ

Шампион по борба дари заплатата си за болно бебе
Шампионът по борба Иво Ангелов за пореден път показа колко голямо сърце има. Перничанинът се включи в нова благотворителна инициатива, като този път реши да помогне на бебе Ники. Иво Ангелов е предоставил заплатата си, която получава от Министерството на младежта и спорта, на родителите на нуждаещото се детенце. 
 
Таткото на Ники изказа благодарности на шампиона по борба за постъпката му с публикация във "Фейсбук": "С огромна Благодарност за един Истински Приятел, Сърцат Човек и Велик Български спортист! Благодаря ти за жеста и помощта към моето семейство! Благодаря ти, че дари своята заплата в полза на бебе Ники! Светът се нуждае от хора като теб, за да оцелее - пример за всеки млад българин! Желая здраве на теб и твоето семейство!".
 
Разказът на майката на бебе Ники е потресаващ:  
 
Здравейте, майка съм на бебе Ники. Той е дълго чакано бебе, измолен от Бог с много сълзи. Ники е роден на 10.11.2017 г. с тегло 1070 грама след тежко протекла двуплодна бременност. За съжаление братчето на Ники почина, а той се пребори и остана жив, но в тежко състояние.
 
Седмица след раждането получава мозъчен кръвоизлив. В неонатологията ми казаха да се откажа от него и да имам други деца. Но как бих могла да се откажа от тия очички красиви. Та той е моето сърце, моята душа, моят живот. И реших да се откажа от себе си в името на детето ми. Сега той трябва отново да се бори с коварната диагноза ДЦП квадрипареза. Веднага след изписването му през февруари 2018 г. започнахме рехабилитация. Подобрение нямаше.
 
При посещение при очен лекар се оказа, че той има атрофия на очен нерв и може да си загуби зрението си. Тогава вече бях отчаяна. Направихме ЕЕГ и показа, че има активност на гърчове. Но лечение никакво! Направихме и второ, и трето, и пак нищо. Аз виждах, че детето ми не е добре. Тогава взех нещата в свои ръце и отидохме в Истанбул, където получихме адекватно лечение.
 
Там докторите дават надежда за Ники. Сега е много по-добре. ЕЕГ-то му е по-добро, но всеки месец трябва да ходим до Турция. Там искат да посещаваме рехабилитационен център. За съжаление всичко е свързано с много финансови разходи, с които моето семейство не разполага. За това мили хора Ви молим от сърце, помогнете на моя Ники да се пребори с коварната диагноза ДЦП и му дайте шанс за щастливо детство. Аз вярвам, че заедно ще успеем.
 
Който иска да помогне - може да го направи и на дарителската сметка на Ники: банка ОББ BIC UBBS BGSF BG19UBBS80021079347240 ; титуляр Николай Мартинов Малинов.
Черно море призовава феновете си да се включат в благотворителна инициатива

За Великден, вижте какво пишат „моряците“

ПРЕКРАСНО! Ивет Лалова стана майка

Роди се Тиаго Колио

Щастливият Стоичков обяви, че ще става дядо за втори път

Малката му дъщеря Христина е бременна, а бебето ще се появи на бял свят през октомври

Скандал с изнасилване разтърси Висшата лига!

Двама футболисти са задържани от полицията

ЦСКА отбеляза Деня на Земята

„Благодарим на всички, които се включиха в нашата кампания и върнаха дрехи за рециклиране“

Райс защити половинката си, тя изтри всичко от мрежата

„Жена ми е любовта на моя живот и за мен няма начин тя да стане по-добра"

Каранга на парти преди Арда – ЦСКА

Вижте подробности

Григор преодоля страховете си и изкара книжка за яки мотори

Вижте подробности

Авто-мото изложбата "Ние сме България" се провежда този уикенд край Варна (СНИМКИ)

Събитието представлява вълнуващо изложение на автомобили, брандирани със символите и цветовете на България

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки