Дамян Дамянов: 62 години Български спортен тотализатор дава повече за българския спорт

Винаги сме били иноватори в игрите, защото високите стандарти, които си поставяме, ни го налагат, допълни изпълнителният директор

Дамян Дамянов: 62 години Български спортен тотализатор дава повече за българския спорт
На 12 май Български спортен тотализатор навършва 62 години. На тази дата през 1957 г. е проведен първият тираж със „Спорт Тото 1". През декември същата година стартира и най-обичаната от българите игра на СПОРТТОТО - „Тото 2 - 6 от 49". Пред "24 часа" Изпълнителният директор на Български спортен тотализатор Дамян Дамянов прави равносметка и очертава предизвикателствата през следващите години.
 
- Г-н Дамянов 62 години Български спортен тотализатор. Много или малко са според Вас?
 
- Много, ако става въпрос за история. Български спортен тотализатор е най-дълго функциониращият хазартен оператор в страната. И в същото време - малко, ако говорим за бъдеще и за това колко много положителни емоции можем да донесем на участниците в игрите ни, както и да изпълняваме основната ни мисия - да подпомагаме българския спорт.
 
- Рождените дни обикновено са повод за равносметка. Какво показват числата при вас?
 
- Числата при нас, както знаете, винаги носят късмет. За да отговоря конкретно на Вашия въпрос - стотици хиляди печалби за общо над 3 млрд. лв., 101 тото милионери, стотици променени човешки съдби. И не само това. През всички тези години не сме преставали да изпълняваме основната си мисия - да подкрепяме българския спорт. Може да се каже, че една трета от постъпленията ни както от числовите, така и от моментните лотарийни игри, са в подкрепа на физическата активност и федерациите у нас. Само за последните две години това прави близо 100 млн. лв. в помощ на българския спорт. По този начин, вярвам, сме част от българската спортна история и постижения.
 
- Споменахте 101 милионери от СПОРТ ТОТО, тази година е доста пълна в това отношение...
 
- СПОРТ ТОТО - винаги даваме повече. И това не е само рекламно послание. За последните два месеца на тази година, през март и април имаме петима нови тото милионера. На християнския празник Заговезни четирима спечелиха рекорден джакпот. По-малко от месец по-късно още едни софиянец спечели седемцифрена сума от СПОРТ ТОТО. Фактите говорят сами за себе си. Няма друга подобна игра като „Тото 2 - 6 от 49" Изобщо СПОРТ ТОТО няма аналог в България. И за да обобщя - всяка година даваме повече печалби от предходната. И това е добре не само за участниците, но и за българския спорт. Участниците в игрите на СПОРТ ТОТО трябва да знаят, че не само печелят, но и подкрепят развитието на спорта у нас.
 
- Как виждате Вие развитието на Български спортен тотализатор през годините?
 
- И преди, и сега Български спортен тотализатор винаги е бил иноватор в игрите, които предлага. Защото високите стандарти, които си поставяме, ни го налагат. Стремим се да не следваме тенденциите, а да ги задаваме. Например моментните ни игри не са просто талони с изтъркване, изискват малко по-ангажирано участие. А честота на печалби в лотариите ни няма аналог. Всеки 3-и талон печели. През последните години налагаме и онлайн залаганията. Това е толкова лесен, бърз начин за участие в игрите ни. Вече почти всеки плаща онлайн, всички имаме банкови карти. А спестеното време за разходка до пункта и факта, че печалбата ти се изплаща директно по банковата сметка, мисля, е предимство, което няма как да се отрече.
 
- А какви са бъдещите предизвикателства за тотализатора?
 
- Важна част от работата ни е свързана с посрещането на изискванията на участниците в нашите игри. В последните години предприехме смели стъпки към популяризиране и утвърждаване на бранда на СПОРТ ТОТО. Стъпваме на стабилна 62-годишна основа, която ще надградим и ще докажем, че БЪЛГАРСКИ СПОРТЕН ТОТАЛИЗАТОР, освен традиции, доверие и сигурност, е развиващ се хазартен оператор, който не изостава от световните тенденции и съумява да изкаже признателността си към лоялните участници. По повод 62-ия рожден ден на СПОРТ ТОТО пожелавам на всички участници в игрите му повече и по-многобройни печалби. Защото колкото повече постъпления в тотализатора, толкова повече средства и за българския спорт. И накрая, но не на последно място, искам да благодаря на служителите на Български спортен тотализатор за всеотдайния труд и лекотата, с която преодоляваме всички предизвикателства.

 

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

Ансамбълът ни с 6-о място на обръчи на СК в Баку

Вижте подробности

България ще има финалисти във всички категории в Прага

На Открития шампионат по спортна аеробика

Ева Брезалиева с 2 медала от Световната купа в Баку

Елвира Краснобаева остана пета на топка и седма на обръч

България с финалисти във всички категории на ОШ по спортна аеробика в Прага

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки