Провал за Попето и Ростов в мача на истината

Отборът на национала ни отпадна на полуфиналите в Купата на Русия

Провал за Попето и Ростов в мача на истината

 Огромно разочарование за Ивелин Попов и неговия Ростов. Тимът на българския национал отпадна на полуфиналите в турнира за Купата на Русия след загуба с 0:2 от Локомотив (Москва) в реванша. Попето направи непростим пропуск от около два метра в последните минути, а попаденията за Локо вкараха Рифат Жемалетдинов (45) и Фьодор Смолов (62). 

Ростов се надяваше за втори път след 2017 година да стигне до финала, но срещу себе си имаше съперник, който по-добре се възползва от положенията си и ще спори за ценния трофей с Урал на Николай Димитров. 

Локомотив прави силен втори полусезон и се бори за квота за Шампионската лига, но за Ростов турнирът за националната купа беше единственият шанс да се класира за Лига Европа. Първата полуфинална среща завърши 2:2, като Ивелин Попов вкара едно от попаденията за Ростов.

Домакините бяха в серия от пет мача без победа, включително поражение от Локо в първенството на собствен терен. Големият отсъстващ в състава на Валерий Карпин беше Роман Ерьоменко. Попов си партнираше в средата на терена с Алексей Ионов, а в нападение стартираха Матиас Норман и Бактийор Зайнутдинов. На пейката изненадващо останаха Миха Мевля и Бьорн Сигурдарсон. 

Наставникът на "железничарите" Юрий Сьомин подходи агресивно и пусна трима нападатели в лицето на Фьодор Смолов, Едер и Антон Миранчук, който действаше от втора позиция. Мануел Фернандеш отново беше сред резервите, а Алексей Миранчук и Владислав Игнатиев играеха по двата фланга.

Не бе изминала и минута, когато топката се озова във вратата на Локомотив. Ионов шутира по диагонала и простреля Гилерме, но радостта на домакините бе кратка. Дори без помощта на ВАР, реферът Сергей Лапочкин отмени попадението заради засада.

Температурата в Ростов на Дон бе около 30 градуса, а на терена също ставаше все по-горещо. В 5-ата минута Едер шутира силно, Сергей Песяков изби, а Александър Гацкан изпревари Смолов, който бе готов за добавка. Не след дълго Ионов пробва да прехвърли Гилерме почти от центъра, но не успя. 

В средата на полувремето пред Бенедикт Хьоведес се откри хубав шанс след статично положение, но бившият германски национал стреля в аут. После за кратко домакините взеха инициативата и пред Гилерме имаше няколко напрегнати ситуации, но без да се стигне до точен удар.

Локо чакаше своя момент и той дойде в добавеното време на първата част. Тогава Жемалетдинов изстреля истинска "бомба" извън наказателното поле и прати топката точно под гредата. 

Георги Минчев с хеттрик в Кипър

Нападателят носи триумф с 5:4

Страхотен Десподов спаси ПАОК от срам в Гърция

Капитанът на България с перфектна асистенция в добавеното време за 1:1

ОБЗОР: Георги Костадинов със силен мач за АПОЕЛ срещу Арис (ВИДЕО)

Претендентите за титлата в Кипър с домакински победи

Ковачев бе титуляр за Ахмат при сензационен успех над ЦСКА (Москва)(ВИДЕО)

Отборът на българина изненада противника си

Георги Миланов с гол за Динамо (Букурещ), отборът му обаче се издъни в края (ВИДЕО)

Тимът на българина е в зоната на изпадащите

Гьозтепе на Мъри гази с класика, на крачка е от Суперлигата (ВИДЕО)

Няма какво да спре тима на българина

Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки