КРАЛЯТ НА АНГЛИЯ! Манчестър Сити размаза Уотфорд на "Уембли" и грабна ФА Къп (СНИМКИ+ВИДЕО)

"Гражданите" с пълна доминация на домашна сцена - спечелиха всички местни купи за един сезон

КРАЛЯТ НА АНГЛИЯ! Манчестър Сити размаза Уотфорд на "Уембли" и грабна ФА Къп (СНИМКИ+ВИДЕО)

Манчестър Сити е новият носител на трофея във ФА Къп! "Гражданите" разбиха с 6:0 Уотфорд на финала на "Уембли" и грабнаха своята шеста купа от надпреварата. Последният им успех в най-старият клубен турнир датираше от преди цели осем години, но Пеп Гуардиола успя да завоюва нов трофей във витрината си. 

С успеха си днес Сити опакова исторически квадрупъл на домашна сцена, след като през лятото на 2018-та грабна Комюнити Шийлд, в началото на календарната 2019-та вдигна Купата на Лигата, а преди седмица си осигури и титлата във Висшата лига. 

Така вече е ясно и кои отбори ще спорят за трофея Комнити Шийлд през август тази година - това ще са Манчестър Сити и Ливърпул, тъй като "мърсисайдци" завършиха втори в Премиър лийг. 

Срещата в Лондон започна активно за манчестърци и Лапорт и Давид Силва отправиха опасни удари преди да са изминали и шест минути игра. Роберто Перейра отговори на предизвикателството с хубав удар, но Едерсон спаси. Така се стигна до 26-та минута, когато Стърлинг свали с глава топката към Давид Силва и испанецът прати кълбото в далечния ъгъл с хубав изстрел по диагонал. 

В 38-та Габриел Жезуш получи отличен пас зад гърба на защитата и от почти нулев ъгъл прати топката покрай Гомес, като Стърлинг добави топката в мрежата, но след гол линията. 

След почивкат Риад Марез отстъпи мястото си на Кевин Де Бройне, който вкара само шест минути, след като се появи в игра. Белгиецът получи топката сам срещу вратаря, финтира Гомес, след което обработи още няколко пъти кълбото преди да го прати в мрежата за 3:0. 



Сити обаче далеч не бе свършил с наказателната акция. В 68-та минута Габриел Жезуш се озова очи в очи с противниковия вратар и хладнокръвно мушна топката под ръката му за 4:0. 

Малко след навлизането в последните десет минути на двубоя Стърлинг също записа името си на таблото и то два пъти - в 81-та и 87-та минута за крайното 6:0. 

РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ В НАШАТА ВИДЕОГАЛЕРИЯ

Манчестър Сити - Уотфорд 6:0
1:0 Давид Силва 26
2:0 Габриел Жезуш 39
3:0 Кевин Де Бройне 61

4:0 Габриел Жезуш 68
5:0 Ракхийм Стърлинг 81
6:0 Ракхийм Стърлинг 87

Стартови състави:

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Компани, Лапорт, Зинченко, Гюндоган, Силва, Марез, Бернардо Силва, Стърлинг, Жезуш

Уотфорд: Гомес, Фемениа, Качарт, Мариапа, Холебас, Хюз, Капуе, Доукорт, Перейра, Деулофеу, Дийни

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки