ГОЛЯМА ДРАМА! Славия взе преднина в баража с Етър (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Белите" биха с 1:0, гостите с греда в 93-та минута, отлично съдийство на Георги Иванов - Гонзо

ГОЛЯМА ДРАМА! Славия взе преднина в баража с Етър (ВИДЕО+СНИМКИ)

Славия спечели с минималното 1:0 първия плейоф с Етър за седмото място в Първа лига. Двубоят, ръководен от съдията Георги Иванов-Гонзо (съименик на легендата на Левски),  беше много равностоен, като и двата тима имаха своите шансове, а единственият гол бе дело на Георги Йомов в добавеното време на първата част. В третата минута от добавеното време на второто полувреме Румен Руменов уцели гредата, пропускайки да върне паритета в самия край на мача.

Реваншът е на 23 май (четвъртък) от 20:00 часа на ст. „Ивайло” във Велико Търново. Крайният победител от двата мача ще спори с третия в класирането за място в квалификационната фаза на Лига Европа.



Домакините започнаха по-уверено срещата и бързо можеха да поведат в резултата. В 3-ата минута „белите” получиха правото да изпълнят корнер, след който топката бе насочена към Муньос, той отклони с глава към далечната греда, където Георги Йомов не успя от около метър да насочи в мрежата и нацели левия страничен стълб.

В 10-ата минута гостите застрашиха вратата на Славия, но два поредни удара на Батрович бяха блокирани.

Битката бе равностойна, а първият точен удар нанесе Шоколаров в 35-ата, но без да затрудни Христо Иванов.



В добавеното време на първата част домакините нанесоха своя удар. Аласана Мане загуби топката в центъра, Ради Кирилов напредна по левия фланг и центрира в пеналта. Чунчуков не успя да засече, това обаче стори Йомов, стреляйки силно във вратаря, който отклони топката, но недостатъчно и кълбото влетя в мрежата.



Второто полувреме протече подобно на първата част – динамични първи минути, последвани от спад в темпото на игра.

В 47-ата Славия имаше на два пъти възможност да увеличи преднината си, но добра игра на защитата предотврати това. Първо пробив на Ради Кирилов завърши с пас по земя за Чунчуков, но защитник се намеси преди да се стигне до удар и изчисти в тъч. При последвалата нова атака Крум Стоянов с шпагат изчисти, точно преди Георги Йомов да вкара втория си гол.



В 58-ата Батрович матира отбраната на „белите” с техничен пас в наказателното поле за Боджадж, но ветеранът Георги Петков внимаваше и излезе бързо да улови.

В игра в 65-ата минута за домакините влезе Дарко Тасевски, който днес празнува своя 35-и рожден ден.

В 83-ата минута Тасевски изведе на чиста позиция Цветелин Чунчуков, който обаче отправи неточен фалцов удар.



В 88-ата гостите изпълниха корнер, топката стигна с късмет до Даниел Младенов, който от няколко метра би в Георги Петков.

В третата минута от добавеното време Етър бе изключително близо до равенството. Отбраната на Славия показа колебание, топката бе изчистена слабо и попадна в Румен Руменов, който шутира по земя, Георги Петков обаче отклони леко топката, която срещна десния страничен стълб.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки