Разрази се скандал с турските национали на летище в Исландия

Футболистите били принудени да чакат три часа за паспортен контрол

Разрази се скандал с турските национали на летище в Исландия

Турция изрази възмущението си от посрещането на националния отбор на страната в Исландия и го нарече неприемливо третиране, след като футболистите бяха принудени да чакат на летището три часа за паспортен контрол.

Турската държавна информационна агенция "Анадолу" съобщи, че на Летище Кефлавик отборът не само е бил проверяван по документи три часа, но играчите били подложени на строги проверки за сигурност, чиито вещи многократно бяха претърсвани.

Президентът на Исландската футболна федерация- местната легенда Гудни Бергсон заяви пред ДПА, че в момента събира информация от исландското външно министерство и летищния оператор Исавия.

Исавия, която управлява международното летище Keфлавик и други летища в Исландия обяви в свое изявление, че служителите на летището са задължени да направят проверка за сигурност на всички пътници, които са били на борда на самолета, транспортирал турския национален отбор. Просто такива са правилата за осигуряване на безопасност.

Самолетът, с който се е возил турският национален отбор по футбол, е излетял от летище, което не е част от системата за сигурност, известна като One Stop Security, и това е наложило щателната проверка.

От оператора Исавия добавиха, че проверката на сигурността отнема време, тъй като персоналът трябваше да търси както течности, така и електронни устройства, тъй като в някои случаи исканията за премахване на такива артикули не бяха спазени от пасажерите на турския самолет. Също така се добавя, че проверките са отнели общо 80 минути, но в никакъв случай и три часа, както твърдят гостите. Видир Рейнисон- шеф по сигурността в Исландската федерация по футбол, също заявява, че турската делегация преувеличава времето за проверка и то с много.

Николай Костов ще говори за Берое в петък

Вижте какво съобщиха от Левски

Кимих: Байерн заслужаваше да продължи

"Беше страхотно да празнуваме с феновете ни"

Рубен Диаш: Единственият път сега е напред

„Нямахме ден срещу Реал“

УЕФА глоби Барселона

Заради поведение на фенове в мач от Шампионска лига

Германия остава без няколко футболисти за подготовката на Евро 2024

Със сигурност един измежду Байерн и Реал Мадрид ще играе финал в ШЛ, което обърква плановете на Нагелсман

В Севиля усилено търсят нов треньор

Енцо Мареска е един от основите кандидати

Германската лига спря процеса по продажба на ТВ правата

Вижте защо

Алегри: Реал или Байерн ще спечелят Шампионската лига

Треньорът на Ювентус заяви фаворитите си за трофея

Милан вече преговаря с Лопетеги

Испанският специалист може да наследи Стефано Пиоли начело

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки