Бразилия тръгна с класика на Копа Америка (ВИДЕО)

Коутиньо с два гола за успеха срещу Боливия

Бразилия тръгна с класика на Копа Америка (ВИДЕО)
Домакинът Бразилия започна по отличен начин участието си на Копа Америка 2019. Тази нощ кариоките победиха с 3:0 Боливия и записаха първи три точки в актива си в група “А” на турнира.
 
Филипе Коутиньо даде добра преднина на своя тим с две попадения в рамките на три минути. Той откри резултата от дузпа в 50-ата минута, а в 53-ата вкара и втория си гол. Класическото 3:0 оформи Евертон в 85-ата минута. Така бе продължена добрата серия на възпитаниците на Тите, които нямат загуба вече 11 поредни мача, като за последно паднаха от Белгия на световното първенство миналата година. В същото време пък Боливия записа 8-и пореден мач без успех на сметката си.
 
В отсъствието на голямата си звезда Неймар, Бразилия излезе с трима футболисти в атака в лицето на Роберто Фирмино, Ричарлисон и Давид Нерес. В средата действаха Каземиро, Филипе Коутиньо и Фернандиньо.
 
Боливия пък заложи на един изнесен нападател Марсело Мартинс, който бе подкрепян от по-задни позиции от Раул Кастро, Ервин Сааведра и Алехандро Чумарсеро.
 
Още в 5-ата минута Бразииля бе на косъм от откриване на резултата. При едно центриране от корнер топката стигна до Роберто Фирмино, който стреля отблизо, но вратарят спаси, а след това и защитник се намеси решително, за да изчисти топката далеч от вратата.
 
В 11-ата минута Тиаго Силва бе изпуснат да стреля с глава от добра позиция и ударът му профуча покрай вратата.
 
В 20-ата минута се наложи реферът Нестор Питана да се допита до ВАР, за да прецени дали да извади червен картон на Фернандо Сауседо за удар с лакът. След като изгледа ситуацията, съдията прецени, че нарушението е само за жълт картон и пощади боливиеца.
 
Бразилия продължаваше да контролира събитията на терена и в 33-ата минута при едно центриране от корнер топката бе пратена към Ричарлисон, който се включи от задна позиция и стреля от ъгъла на наказателното поле, но ударът му не бе добър, а накрая и защитник се намеси пред голлинията. При последвалия корнер Тиаго Силва стреля с глава, но над вратата.
 
Боливия стигна до първото си положение в мача чак в 42-ата минута. Тогава Раул Кастро напредна и стреля от дистанция, но без да уцели вратата.
 
Още в началото на втората част се наложи ВАР за втори път да бъде използван в мача заради игра с ръка на защитник в наказателното поле на Боливия. Арбитърът изгледа повторения на ситуацията и прецени, че има основание да отсъди дузпа, а Филипе Коутиньо реализира наказателния удар.
 
Само три минути по-късно резултатът бе удвоен. Роберто Фирмино центрира отдясно и сложи топката на главата на Коутиньо, който отблизо нямаше как да сгреши за 2:0.
 
След това Бразилия леко намали оборотите, но в 78-ата минута домакините бяха близо до трети гол. Маркиньос стреля с глава след центриране от корнер, но право в ръцете на вратаря.
 
В 85-ата минута резултатът стана класически. Евертон получи отляво, напредна с топка в крака, елиминирайки двама бранители, след което с красив удар в сглобката на вратата направи резултата 3:0.
 
Едва тогава и Боливия стигна и до първия си точен удар в срещата. В 88-ата минута Рамиро Вака направи хубав пробив и шутира по посока на вратата, но без сериозно да затрудни Алисон.
 
Така Бразилия започна турнира с очаквана от всички победа и с три точки в торбата. Боливия пък ще трябва да промени нещо в оставащите два мача, ако иска да продължи напред в турнира.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки