Веселин Бранимиров стана треньор във втора лига на Украйна

Бившият защитник ще бъде помощник на Виктор Скрипник

Веселин Бранимиров стана треньор във втора лига на Украйна

Доскорошният треньор на втородивизионния Поморие Веселин Бранимиров ще продължи кариерата си в Заря (Луганск) - пети в  изминалото първенство на Украйна. Бившият защитник ще бъде помощник на новия старши треньор на луганчани Виктор Скрипник. Двамата бяха представени пред медиите днес по време на първата тренировка на отбора преди новия сезон. 

 
Помолен да разкаже нещо повече за асистента си, Скрипник отговори: "Той не е нов човек в украинския футбол. Добре знае руски език. Това е Веселин Атанасов (б.а. - каквото е фамилното име на българина). Радвам се, че се съгласи да приеме предложението на Заря. Веселин ще ми помага в тренировките и ще работи с нас", обясни Скрипник. 
 
Скрипник и Бранимиров вече работиха заедно с латвийския ФК Рига, когото заедно изведоха до шампионската титла в страната. Заря (Луганск) обаче е друго ниво и отборът от няколко години винаги е близо до грандовете Шахтьор (Донецк) и Динамо (Киев). 
 
 
Опитът на 43-годишния Бранимиров в Украйна включва работа в Металург (Донецк), както и в Карпати (Лвов) и Таврия (Симферопол). Заря ще играе във 2-ия кръг на турнира Лига Европа, като на 25-и юли и 1-и август чака за свой съперник победителя от мача Будучност (Черна гора)- Транс Нарва (Естония).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки