Крал Роджър за 13-и път на финал в Хале

Швейцарецът надви Пиер-Юг Ербер с 6:3; 6:3

Крал Роджър за 13-и път на финал в Хале

Швейцарецът Роджър Федерер се класира за рекорден 13-и път на финала на турнира по тенис на трева в германския град Хале с награден фонд 2,08 милиона евро. Водачът в схемата Федерер надделя над Пиер-Юг Ербер (Франция) с 6:3, 6:3 за малко повече от час.

37-годишният швейцарец не даде нито една възможност за пробив на съперника в двубоя. Той реализира ранен пробив и дръпна с 3:0 по пътя си към успеха в първия сет, а във втората част направи серия от четири поредни гейма, за да триумфира.

В търсене на десети трофей в Хале Федерер ще се изправи срещу белгиеца Давид Гофен. Бившият номер 7 в света Гофен елиминира Матео Беретини (Италия) със 7:6(4), 6:3 и ще играе за титла в Тура за първи път от Финалния турнир на АТП в Лондон през ноември 2017 година, когато загуби от Григор Димитров в три сета.

Белгиецът прекъсна серия от осем поредни победи на трева на Беретини, който през миналата седмица триумфира с трофея в Щутгарт.

Италианецът влезе в мача със спечелени 83 от последните си 84 сервис-гейма. Той загуби оспорваната първа част с 4:7 точки, след като позволи на съперника си да направи серия от четири поредни разигравания. Във втората част Беретини допусна единствен пробив в осмия гейм и това се оказа решаващо.

Федерер има седем победи в осем мача срещу Гофен. Двамата се играли веднъж и в Хале на четвъртфиналите през 2016 година, когато швейцарецът печели с 6:1, 7:6(10).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки