"Селесао" разпердушини Перу и е на 1/4 финал на Копа Америка

Бразилците разбиха съперника си още през първото полувреме, пропуснаха двуцифрена победа

"Селесао" разпердушини Перу и е на 1/4 финал на Копа Америка

Бразилия победи с категоричното 5:0 Перу в третия си мач от Копа Америка 2019. Момчетата на Тите смазаха по всички показатели съперника си и петте гола бяха най-малкото, с което перуанците можеха да се разминат.

Бразилия поведе в резултата с първата си възможност. В 12-ата минута при центриране от корнер Каземиро стреля с глава, топката се отби от гредата и след поредица от рикошети халфът все пак успя да я вкара в мрежата.

В 19-ата минута резултатът бе удвоен след нов куриозен гол. Вратарят на Перу Педро Галезе направи фрапантна грешка и в опит да прати топката напред уцели Роберто Фирмино, след което кълбото срещна гредата и се върна във Фирмино. Той хладнокръвно овладя, финтира стража и отблизо бе точен за 0:2.

В 27-ата минута Перу получи фаул на добра позиция, Гереро изпълни наказателния удар, но топката премина малко над вратата. В 38-ата минута Габриел Жезу получи на границата на пеналта, финтира защитник и стреля, но доста неточно. Само пет по-късно Евертон оформи класическа преднина за "селесао".

В 44-ата минута и Алисон за пръв път бе поставен под напрежение. Мигел Трауко отправи опасен удар по земя и бразилският страж трябваше да се намесва решително.

В самия край на полувремето се стигна до спорна ситуация. Футболист на Перу стреля с глава в пеналта и топката срещна ръката на Маркиньос, но дузпа не бе отсъдена, след като защитникът я бе прибрал плътно до тялото си.

Перу имаше първата възможност за второто полувреме. Гереро стреля към вратата на съперника в 52-ата минута, но не затрудни Алисон. Само две минути след това обаче Бразииля увеличи преднината си с още едно попадение.

Даниел Алвеш стартира опасна атака по дясното крило, комбинира с Роберто Фирмино, който го изведе на стрелкова позиция и защитникът със силен шут под гредата бе точен за 0:4.

В добавеното време на срещата Вилиан вкара пети гол за домакините. Той получи на ъгъла на наказателното поле, финтира защитник и с красив диагонален удар порази вратата за 0:5.

След това бразилците получиха и дузпа за нарушение на вратаря срещу Габриел Жезус, но потърпевшият не успя да вкара от бялата точка и за пореден път бе спрян от Галезе, който спаси удара му.

Така бразилците остават на върха в Група А със седем точки - на две пред Венецуела. Перу са трети с четири точки, а последни са Боливия с нулев актив. 

Суперкласико: Бока обърна Ривър до 3:2 (ВИДЕО)

Лудо дерби, VAR и пълен стадион в четвъртфинал за Купата

В САЩ: Меси с 2 гола и асистенция, Интер бие с 3:1 (ВИДЕО)

Лео вече има 9 попадения и 5 финални паса в 9 мача

Меси вкара два и подаде за трети при пробеда на Интер Маями

Аржентинецът отново блести

Решено: ФИФА създава десетки нови комисии

Планът е те да станат 35, в момента са 7

Ясни са всички участници на Световното клубно първенство

РБ Залцбург изненадващо влезе в отбрания лист

Ал Хилал най-накрая загуби след 34 поредни победи (ВИДЕО)

Те загубиха с 2:4 от Ал Аинв първия полуфинален мач в азиатската Шампионска лига

На 58 години: Ромарио се върна във футбола

За да играе със сина си в клуба, чийто президент е

Отиде си световен шампион с Германия

Вижте кой е той

Меси и Суарес носят победа на Интер Маями (ВИДЕО)

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки