Федерер: Винаги, когато печеля в Хале, играя добре на “Уимбълдън”

Много е важно, че нямам контузии, радва се швейцарецът

Федерер: Винаги, когато печеля в Хале, играя добре на “Уимбълдън”
10-кратният шампион в Хале Роджър Федерер не скри, че очаква добро представяне на "Уимбълдън" след триумфа си в любимия тенис турнир от сериите АТР 500 в германския град.
 
Маестрото срази Давид Гофен със 7:6(3), 6:1 и за първи път в кариерата си триумфира за десети път в дадено събитие от календара.
 
“Невероятно е. Поради някаква причина мислех, че никога няма да стигна до 10-а титла и изобщо не мислех за нея напоследък. Гледах мач за мач, защото във втория кръг и на четвъртфиналите беше много тежко.
 
Не си позволявах за мисля за титла, но ето, че е реалност. Много специален момент в кариерата ми, защото за първи път на даден турнир печеля 10-а титла.
 
Гофен беше по-добрият тенисист в първите 10 гейма от мача, имаше повече шансове и повече големи шансове. После аз играх много добре в тайбрека и успях да дръпна в резултата. Стигнах и до ранен пробив и това ме успокои, а и неговото ниво малко падна.
 
Все пак, беше тежко със сянката на корта. Давид имаше страхотна седмица и имаше самочувствие от основната линия, но аз накрая играх страхотен тенис и съм наистина много щастлив.
 
Винаги, когато печеля в Хале, после играя много добре на “Уимбълдън”, но няма нищо гарантирано. Достатъчно опитен съм, за да знам какво означава добро представяне в Хале преди “Уимбълдън” и е много важно също, че нямам контузии.
 
Ще си почина няколко дни и после ще почна тренировки на кортовете в “Уимбълдън”. Сега ще се наслаждавам на триумфа и ще си почина малко”, коментира Федерер.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки