Евертон: Бях длъжен да се възползвам от отсъствието на Неймар

Младият талант на Гремио впечатли всички на Копа Америка

Евертон: Бях длъжен да се възползвам от отсъствието на Неймар

 23-годишното крило Евертон заяви, че е бил длъжен да се възползва от отсъствието на Неймар и да поведе бразилския национален отбор към трофея от Копа Америка.

Той стана най-добър футболист на финала и водещ реализатор на турнира, което ще му помогне и в борбата за титулярно място в следващите мачове на националния тим.

"Ако Неймар беше тук, може би щях да получа по-малко шансове. Знаех това и че получа ли възможност за изява, аз трябва да се възползвам максимално и да покажа най-доброто, на което съм способен. Благодаря на Господ, че успях да го направя. Мачовете в бразилското първенство помогнаха за моето израстване. Понякога се обръща твърде много внимание на тези, които играят навън, а фокусът трябва да пада и върху футболистите от вътрешното първенство. Ако погледнете по-задълбочено в Бразилия, ще видите достатъчно футболисти, които имат сериозни качества. Надявам се това да се случва и занапред", заяви крилото на Гремио.

Тите призна, че вече има "приятен проблем за решаване" след великолепното представяне на Евертон на Копа Америка. Запитан за стратегията си след завръщането на Неймар, той отговори: "Ще пусна него, Евертон и още деветима".
 
 

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки