Трима наши плувци в битка за кралската дисциплина на държавното

Шампионатът е генерална репетиция за Антъни Иванов преди световното

Трима наши плувци в битка за кралската дисциплина на държавното
Най-добрият български плувец - Антъни Иванов, шестият и седмият от европейското първенство за юноши – Йордан Янчев и Калоян Левтеров, ще направят интригуваща битката в кралската дисциплина 100 м св. стил на държавния шампионат за мъже и жени на столичния басейн „Диана“, провеждащ се от четвъртък до неделя (11-14 юли).
 
За първенството, което е олимпийска квалификация за Токио 2020, са заявени 327 състезатели от 39 клуба, включително и Република Северна Македония, Турция и Хърватия. Мъжете са 182 мъже, 145 са жените.
 
Антъни Иванов ще плува на шампионата за тренировъчен ефект, тъй като в понеделник лети за световното първенство в Южна Корея, но това не му пречи да атакува държавния рекорд на 100 м св. стил. Състезателят на Вихрен (Сандански) и Николай Вакареев е подобрил в САЩ значително подводната част, наблягайки на честотата на движенията и мощността за сметка на амплитудата.
 
16-годишният рекордьор в гърба Калоян Левтеров пропуска стотака, заради кралската дисциплина, на която с летящ старт на щафетата 4 по 100 м кроул на европейското първенство в Казан направи слизане под 50 секунди. – 49,96. Състезателят на Жорж Станкович и Славия даде първо време в пресявките с 51,78 сек.  
 
Втори е поливалентният кроулист Йордан Янчев – 51,83 сек. Състезателят на Божидар Граматиков и ПК Сандански е с потенциал за плуване за 50 секунди. Времето на Антъни от сериите е пето – 52,80 сек.
 
Иначе първият от отборния държавен шампионат през пролетта – Павел Банчев получи почивка след европейското първенство в Казан от треньорката си Петя Миладинова. Държавният рекорд е на Александър Николов 49,53 сек. от 30 юни 2017 г.
 
Юношеският стандарт пък е на Йосиф Миладинов – 51,23 сек. от 13 май на турнира „Мултинейшън“ в Австрия. Финалната сесия на първия състезателен ден се открива в 18:00 ч.
 
Държавното първенство започна с рекорд, след като Тонислав Събев от търновския Царевец даде първо време на 50 м бруст с 28,76 сек. Негов е стандартът за юношите старша – 28,78 от 12 април. Битката за златото ще е интересна. 
 
С второ време е трениращият в САЩ състезател на Вихрен Любомир Епитропов (28,81). Третото е на другия ни участник на световното първенство в Корея и държавен рекордьор – Лъчезар Шумков (Спринт, София) – 28,97 сек. Рекордът му е 27,72 сек.
 

 

Олимпийските игри тръгнаха с резервния огън

Вижте защо

Ново уникално постижение на Петър Стойчев

Остават още четири маратона, закани се плувецът

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Нургюл изпусна спечелена позиция и записа втора загуба (ВИДЕО)

До края на Турнира на претендентките остават още четири кръга

Местят церемонията по откриването на Париж 2024?

"Стад дьо Франс" може да приеме събитието

Нургюл удържа световната вицешампионка

Българката е 5-а в Турнира на претендентките

Сестри Стоеви втори в Европа, взеха олимпийска квота

Вижте какво споделиха Стефани и Габриела, след като продължиха традицията да играят на Олимпиади

ОБЗОР: Грациите ни с 8 медала от Световната купа в София

Ансамбълът ни със сребро от финала с ленти и топки

Злато и сребро за Стилияна Николова в София

"Арена София" с пълен капацитет за турнира

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки