Сензациите в пресата: Алар готов за реванша с Ружомберок, италианска легенда идва на мач на ЦСКА

Вижте най-интересното от спортните ежедневници

Сензациите в пресата: Алар готов за реванша с Ружомберок, италианска легенда идва на мач на ЦСКА

 "Тема спорт": Левски праща свой човек в Молдова

Спортно-техническият щаб на Левски ще изпрати свой човек на реванша между молдовския Петрокуб и АЕК Ларнака. Победителят от двойката ще се изправи срещу сините във втория квалификационен кръг на Лига Европа, ако те, естествено, довършат работата си срещу Ружомберок.

 

Кипърците спечелиха с 1:0 като домакин, но реваншът между двата тима е отворен. Той е в четвъртък, 18 юли, от 20:00 часа. Половин час по-рано Левски посреща словаците при закрити врати на „Герена“.

 

Интересното е, че главният скаут на сините Богдан Патрашку бе с отбора по време на гостуването му в Словакия. За реванша обаче може да бъде командирован в Молдова.

 

"Тема спорт": Лечението на Алар върви добре, готов за 18-и 

Днес централният нападател на Левски Дени Алар, ще бъде подложен на фитнес тест, който ще покаже как върви лечението му . На „Герена“ вярват, че 29-годишният нападател ще бъде готов за реванша с Ружомберок.

 

Алар бе закупен от Рапид Виена. Той имаше проблеми с прасеца и поради това не взе участие в нито една от контролите, пропусна и визитата в Словакия от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

 

Петър Хубчев възлага големи надежди на Алар. Футболистът дори разкри, че двамата са си обещали той да си върне формата от сезон 2017/18, когато с екипа на Щурм Грац отбелязва 20 гола в австрийската Бундеслига. Надали Алар ще бъде рискувай в двубоя срещу Дунав от първия кръг на първенството. Сините гостуват в Русе в понеделник, 15 юли, от 20:30 часа.

 

За реванша с Ружомберок на разположение на Хубчев ще е и друг играч за върха на атаката – Станислав Костов. Той не игра в четвъртък вечерта заради наказание.

 

За 18 юли обаче няма да е готов вратарят Николай Михайлов. Той се възстановява от контузия в коляното.

 

"Тема спорт": Италианска легенда идва на мач на ЦСКА 

Италианската легенда Антонио ди Натале ще посети мач на ЦСКА до края на годината, твърди "Тема спорт". Бившият голмайстор на Удинезе и получил покана от спортния директор на "червените" Кристиано Джарета. 

 

Двамата са близки приятели, като са били заедно при "фриуланите" между 2013 г. и 2016 г. 

 

Ди Натала е под номер 6 по голове в Серия "А" с цели 209 попадения.

 

Наскоро Джарета и бившият нападател са обсъдили възможността Антонио да дойде в България. Той е проявил интерес. Италианецът ще гледай някой от по-интересните мачове на ЦСКА в първенството или Лига Европа. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки