Автогол класира Сенегал на финал за Купата на Африка

Двата отбора пропуснаха по една дузпа в срещата, за да стане драмата пълна

Автогол класира Сенегал на финал за Купата на Африка

Сенегал се класира за финала в турнира за Купата на Африканските нации, след като отстрани Тунис с 1:0. Автогол реши мача, а двата отбора пропуснаха по една дузпа в срещата, за да стане драмата пълна. По-късно днес е другата полуфинална среща, която противопоставя Нигерия и Алжир.

Защитникът Дилън Брон вкара топката в собствената си врата в 100-ата минута на мача, а Сенегал ще играе на финал на континенталното първенство за първи път от 17 години.

"Лъвовете от Теранга", както е прякорът на сенегалците, можеха да открият резултата още в 26-ата минута. Но ударът на Юсуф Сабали от 18 метра, много добре насочен, удари горната греда. В края на първото полувреме и Садио Мане можеше да вкара, но вратарят Моез Хасан спаси ударът му.

Най-добрата възможност за отбора на Тунис се откри в 73-ата минута, след като те получиха доста спорна дузпа. Съдията Тесема Бамлак от Етиопия видя игра с ръка на Калиду Кулибали. Фержани Саси се засили, но залитна преди изпълнението и слабият му удар беше спасен от вратаря Алфред Гомис.

В 80-ата минута съдията даде дузпа и за сенегалците, но този път вратарят Моаз Хасан отрази удара на Анри Севе и остави нулевото равенство.

Така се стигна до 100-ата минута, когато ужасяваща грешка на вратаря Хасан предизвика автогола на Дилън Брон, от чиято глава топката се спря в мрежата на отбора на френската легенда Ален Жирес.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки