Шеф в Нефтохимик: Въпрос на преговори е да се върнем на „Лазур”

"Няма да откажем качествен играч, особено ако е бургазлия", заяви Недялко Москов

Шеф в Нефтохимик: Въпрос на преговори е да се върнем на „Лазур”

Дни преди старта на сезона във Втора лига спортният директор на Нефтохимик Недялко Москов отговори на въ­просите на „Меридиан Мач" за амбициите и вижданията, които има за новия сезон.

- Г-н Москов, да за почнем с тради ционния въпрос какви са целите пред Нефтохимик, при завръщането във Втора лига?
- На този етап целта е място между 6-о и 10-о. По принцип мяс­тото на Нефто­химик е в ели­та. В момента обаче няма яс­нота около стадиона. Затова и поставената от мен цел, в качест­вото ми на спортен ди­ректор е такава.

- Ако все пак пред отбора се открие въз­можност за атака на efbet Лига?
- Със сигурност няма да се отка­жем, ще игра­ем. Излизаме всеки мач за победа. Но това не ни е фиксидея, не е на всяка цена. Ще играем мач за мач, да обиграем отбора. Все пак имаме 13 нови фут­болисти. Нормално е на отбора да му трябва време, за да се обиг­рае.

- Процесът на обиг­раване няма ли поне малко да се преско­чи, тъй като селек­цията беше изграде­на в голямата си част от футболисти на Не­себър, които доста време играха заед­но?

- Такава беше целта пред нас и пред мен, като спортен директор - да вземем футболис­ти, които се познават, които са играли заед­но. Точно, за да мо­жем по-бързо да пре­минем през процеса на обиграване. Но все пак това е нов отбор на ново място. Ще трябва адаптация. Хуба­вото е, че пове­чето момчета се познават. Ще трябва и вре­ме, за да свик­нем, че играем на друг стади­он. Трябва вре­ме за всичко.

- А има ли шанс отборът да се върне на ста­дион „Лазур"?
- За мен винаги има шанс. Стадионът си е там, въпросът е да се разберат на по-високо ниво. Това обаче вече е извън моята компет­енция. За мен като спортен директор, е много важно отборът да играе у дома. Така ще имаме по-добри ре­зултати и ще вдигнем посещаемостта. Наши­те фенове ще бъдат по­вече. За мен има шанс. Въпрос на преговори. Засега цената, която са ни обявили, е ог­ромна и непосилна за нашия бюджет. Не мо­жем да си го позво­лим.

- Нефтохимик вече има нов изпълните­лен директор в лице­то на Живко Авджиев, който замени на поста Павел Бошнаков.Това ще повлияе ли по някакъв начин на отбора, както и на вашата работа като спортен директор?
- Вече 7 месеца съм на работа в Нефтохи­мик. Спортно-техничес­ки никой не ми се е бъркал в работата. Да­ден ми е пълен картбланш, каквото беше а моето условие, преди да заема поста. Не мисля, че това ще повлияе по някакъв начин. Павел Бошнаков е по­четен президент, близ­ко е до отбора, чуваме се редовно. С новия изпълнителен дирек­тор също работим в синхрон. Искаме да създадем добър отбор. Дай Боже, след 1-2 го­дини да сме в елита.

- Гарантиран ли е бюджетът на клуба и бихте ли разкрили в какви рамки е той?

- Имаме нормален бюджет за Втора лига. Точно както ви казах за 6-о - 10-о място. Га­рантиран е до края на първенството. Ясен е, но не искам да го обя­вявам. На този етап всичко е коректно и точно. Мисля, че и за­напред ще бъде така.

- Приключи ли се­лекцията или ще има още нови и освобо­дени?
- Към настоящия мо­мент е завършена. Но, все пак, ако се отдаде възможност да привле­чем качествен футбо­лист, особено ако е и бургазлия, няма да го върнем. Имаме група от 22-ма. Ако можем да вземем някой добър футболист, добре. С ня­кого може и да се раз­делим. Може да има недоволни, че не иг­раят. Но става въпрос за един-двама, не по­вече.

- Доволен ли сте от подготовката и готов ли е отборът за нача­лото на първенство­то?
- За мен отборът е готов. Още в първия-мач имаме морско дер­би. Мачът със Спартак (Вн) нашият клуб и на­шите фенове го при­емаме доста сериозно. Изправяме се срещу силен съперник, но мисля, че ще победим.

- Стана въпрос за феновете. Не е ли притеснително, че те ще бъдат на протест в Бургас, вместо да подкрепят отбора в морското дерби?

- За мен не е при­теснително. Така са ре­шили. Аз ги подкрепям в тази тяхна инициа­тива. Ако нямахме мач, аз също щях да бъда там, както и целият от­бор. Изцяло ги подкре­пям, както и самият клуб. Това е за доброто на Нефтохимик. Мачът със Спартак (Вн) на­шият клуб и нашите фенове го приемаме доста сериозно. Изпра­вяме се срещу силен съперник, но мисля, че ще победим.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки