Локо Пд разпродава билетите за Лига Европа

Едва петима на „Лаута“ знаят какво е евромач

Локо Пд разпродава билетите за Лига Европа

Разграбването на билети за двубоя Локомотив Пловдив - Спартак Търнава от втория предварителен кръг на Лига Европа започна.

„С пропуски можете да се сдобиете на касите на „Лаута“ (събота и неделя от 10:00 до 18:00), както и в бензиностанции OMV, магазини Office 1 Superstore и книжарници Orange“, съобщиха от клуба.

Завърналият се в тима Георги Илиев пък е на мнение, че феновете на Локомотив (Пловдив) могат да се окажат големият плюс в предстоящото домакинство на Спартак Търнава.

“Определено Спартак е по-трудният отбор от Радник. Важното е какво ще покажем ние и да продължим. Задължително не трябва да допускаме попадение. Гол на чужд терен е много важен в тези мачове.

Има дни до двубоя и със сигурност ще се подготвим добре. Тук е друга емоцията и друга е енергията. Феновете ще бъдат голям плюс за нас и се надявам, че ще го използваме”, каза опитният Илиев.

Именно опитът в евромачовете може да се окаже един от проблемите пред Локомотив за срещите със Спартак. Едва петима са стъпвали на терена в такъв тип двубои, като при трима от тях става дума за 5 и по-малко срещи.

Доайен по отношение на евроопита е точно 37-годишният Илиев. Той има 19 мача и 2 гола, като те са натрупани с Черно море, Локо Пловдив и ЦСКА. С „моряците“ той игра големи мачове в Лига Европа с Щутгарт и ПСВ Айндховен, а малко не достигна „швабите“ да бъдат отстранени.

Илиев бе на косъм и с Локо (Пд) да изхвърли английския Болтън, след като първият мач завърши 2:1 за островитяните, а в реванша именно ветеранът откри резултата, но гостите направиха обрат в последните 10 минути. С ЦСКА Илиев направи 0:0 при гостуването на Тулуза.

Халфът Чико Цветанов има на сметката си 15 двубоя и 1 попадение. Голът е за Славия при двойния успех над финландския Илвес Тампере, като за „белите“ има 4 мача, а за Литекс - 11.

Интересно е, че капитанът Димитър Илиев няма нито едно поражение в петте си мача в турнирите. Факт е, че той играе за ЦСКА срещу съперници като Клифтънвил и ТНС (по два мача), а с Локо Пловдив прави 1:1 с Фарул за Интертото.

Ален Ожболт е единственият чужденец с опит в Европа, а с екипа на Домжале той е излизал срещу Флора, Валур, Фрайбург и Марсилия. Карагарен пък има на сметката си два двубоя с Дунав срещу Иртиш, пише „Меридиан мач“. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки