Сензациите в пресата: Божинов се стяга за Турция

Уволнен шеф все още на заплата в Ботев Пд, Нуно Рейш виси за Витоша

Сензациите в пресата: Божинов се стяга за Турция

Сензациите в родната преса на 15 август, четвъртък, 2019 година:

Меридиан мач: Божинов се стяга за Турция

Валери Божи­нов прави опити да си осигури по­следно 10 в карие­рата си в чужбина. Според запознати той води преговори с отбор от Турция. Очаква се развръз­ката да настъпи до няколко дни. Затова и Валери продължа­ва да се дърпа от договор с Ботев (Bp), където води подготовка, след като се раздели с Левски. Вчера се по­явиха информации, че Сашо Ангелов ще разчита на него за гостуването на Славия утре, но това едва ли ще се случи. Причината е именно възможността Валери да осъществи още един трансфер в чужбина.

До този момент той е играл в Италия, Англия, Португалия, Китай, Сърбия, Хърватия и Швейцария. Така ще може да прибави още една държава и нов отбор във ви­зитката си. Божинов и ритал за 15 клуба, а самият той разкри, че иска да стигне поне до 16. Запоз­нати твърдят, че Ва­лери едва ли ще стигне до елита на югоизточната ни съседка, но може да си осигури доста добри пари от от­борите, които се борят за промоция там.

Ако все пак не­щата се разсъхнат, то Валери ще трябва да пробва нов рестарт на ка­риерата си във Враца, за да из­пълни думата, коя­то е дал пред Сашо Ангелов. До този момент има само два отбора, в които се е подвизавал два пъти - Лече и Левски.

Меридиан мач: Уволнен шеф все още на заплата в Ботев Пд

Асен Караславов уж бе уволнен от Ботев (Пд), но се оказва, че все още е на заплата в отбора, разкри „Ме­ридиан Мач". Ръко­водството на „канар­четата" анонсира раз­дялата си с него за­едно с тази на Нико­лай Киров и помощ­ниците му. До този мо­мент обаче Карасла­вов не е получил заповед за прекратява­не на договора си. За­това всеки ден се явя­ва в базата в Коматево, въпреки че никой не прибягва до него­вите услуги.

Първоначално Ка­раславов е бил в бол­нични, но по-късно се е върнал на работното си място, защото про­дължавал да получа­ва заплатата си редовно, както е и до днес. Макар и да не върши нищо. Бившият защит­ник на „канарчетата" обаче се чувствал не­удобно и затова съ­вестно продължавал да ходи на „работа". Според запознати той се надява, че в скоро време ситуацията ще се изясни и ще може наистина да бъде по­лезен за Ботев.

Тема Спорт: Нуно Рейш виси за Витоша

Все по-голяма става вероят­ността Левски да е без Нуно Рейш срещу Витоша Бистри­ца. Двубоят с тигрите е в съ­бота, 17 август, от 20:30 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Португалецът се контузи по време на загряв­ката на домакинството на Бе­рое, което бе загубено с 1:3 на "Герена". Той все пак остана на игрището до почивката, кога­то резултатът бе 0:1. Ако Рейш не играе, то на терена се очаква отново да е юноша­та Деян Иванов.

На линия за срещата с бистричани ще бъде гръцкият за­щитник Янис Каргас, който не бе на линия срещу старозагор­ци. Той бе повален от вирус. Контузии продължават да ле­куват Кали Тиам и Станислав Костов.

Вчера се появиха информа­ции, че до края на седмицата Левски ще подпише поне с две попълнения, но от клуба заяви­ха, че все още са далеч от финализирането на трансфери. Треньорът Петър Хубчев иска още трима нови - бек, центра­лен защитник, както и халф, който да замести продадения Давиде Мариани.

От "Герена" не крият, че имат интерес към двама на­ционали на Ботев Пловдив -бранителя Кристиан Дими­тров и полузащитника Тодор Неделев. Развитие по тяхно преминаване при сините засе­га няма. Не е изключено при добра оферта нападателят Станислав Костов да бъде продаден.

Меридиан мач: Вратар намигна на Балъков


Вратарят на ЦСКА 1948 Даниел Наумов афишира сериозни амбиции. Талантът, който до този мо­мент има един до­пуснат гол, се гласи за повиквателна от Красимир Балъков за предстоящата квалификация с Ан­глия (б.р. 7 септем­ври), а след това и за контролата със Северна Ирландия.

„Аз съм вратар на младежкия национа­лен отбор, следващото стъпало е мъж­кият. Ако господин Балъков прецени, аз съм готов на 1000 процента", обяви На­умов след победата с 1:0 на Монтана, която затвърди „червените" като еднолични лидери във Втора лига.

„Показахме добра игра и добър колек­тив. Поздравления за целия отбор. Мно­го труден мач. Спа-сяванията са моята работа, това правя най-добре. Всяка по­беда дава само­чувствие, няма как да подценим след­ващите съперници", продължи още На­умов пред официал­ния сайт на ЦСКА 1948.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки