Анди Мъри няма да играе и двойки на US Open

Бившият номер 1 в света се пуска на сингъл в Уинстън-Сейлъм

Анди Мъри няма да играе и двойки на US Open

Анди Мъри обяви, че няма да вземе участие на Откритото първенство на Съединените щати по тенис този месец и ще се концентрира върху възвръщане на най-добрата си форма на единично, вместо да се включи в надпреварата на двойки.

 
Бившият номер 1 в света възнамеряваше да играе двойки на "Флашинг Медоус", но реши да участва следващата седмица на сингъл в Уинстън-Сейлъм. „Няма да играя на двойки на US Open“, съобщи олимпийският шампион пред Би Би Си . „Целта ми е да се завърна на нивото, на което искам да бъда на сингъл, и реших да концентрирам енергията си в тази насока. US Open, двойките и смесените двойки, могат да забавят този процес с още две седмици“.
 
„Искам да натрупам необходимите мачове, затова реших да участвам в Уинстън-Сейлъм. Не чувствам, че трябва да играя в основната схема на всеки турнир от календара. Нямам особено голям брой срещи в последните две години и след разговори с щаба ми, реших да приключа с двойките засега. Трябва да се фокусирам върху това да изиграя колкото се може повече двубои на сингъл. Не остават много турнири до края на годината“, допълни той.
 
Запитан относно това дали ще се включи в турнир от сериите Чалънджър по време на US Open, Мъри не даде ясен отговор. „Зависи от това как ще протече Уинстън-Сейлъм. Чувството, което имах след първия си мач на сингъл (загубата от Ришар Гаске в първи кръг на Синсинати), бе че играх добре, но от физическа гледна точка се нуждая от още срещи до края на годината, за да съм готов за началото на следващия сезон. Така че, ако се представя добре в Уинстън-Сейлъм, ще знам със сигурност, че нивото ми е достатъчно добро и съм способен да печеля двубоя на АТП ниво, но ако се случи обратното, то тогава вероятно ще се включа в по-малки надпревари“, завърши той.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки