Звезда продължава да мечтае (ВИДЕО)

Двубоят в Берн завърши 2:2, като вратарят на Звезда Милан Борян изигра пореден отличен мач

Звезда продължава да мечтае (ВИДЕО)

 Швейцарският Йънг Бойс и сръбския гранд Цървена звезда не се победиха в зрелищен първи мач от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Двубоят в Берн завърши 2:2, като вратарят на Звезда Милан Борян изигра пореден отличен мач. Звезда допусна първо гол, но след това стигна до обрат, но домакините се спасиха от загуба след дузпа, отсъдена чрез ВАР.

 
Двубоят в Берн се изигра при отлична атмосфера и по мечтан начин за домакините, които откриха още в седмата минута. Тогава след комбинация между Нсане и Асале се стигна до откриване на резултата в полза на швейцарците. Резултатът можеше да бъде удвоен минути по-късно, но футболистът на домакините Ебишер не успя да нанесе точен удар.
 
Швейцарците продължиха да са по-активният тим, докато гостите не успяваха да стигнат до голово положение.
Така се стигна до 18-ата минута, когато Звезда изравни. Марин изпълни корнер отляво. Милош Дегенек надскочи всички и с глава отбеляза изравнителното попадение. Домакините упражниха сериозен натиск, а само в рамките на минута между 25-ата и 26-ата вратарят на гостите Милан Борян направи две изключителни спасявания и опази равенството.
 
В 35-ата минута Марко Марин беше близо до втори гол за Звезда след една контраатака, но топката беше изчистена от голлинията от бранител на домакините. Три минути по-късно Борян отново се прояви блестящо. В края на полувремето Каняс от Звезда беше изблъскан грубо без топка от играч на домакините, но не последва санкция от рефера. В края Дегенек стреля, но не уцели вратата.
Втората част започна фантастично за Звезда, като още при първата си атака сръбския тим успя да отбележи гол чрез Гарсия. В 49-ата минута сърбите можеха да направят аванса си още по-убедителен, когато след изпълнение на пряк свободен удар Марко Марин топката едва не влезе във вратата на Йънг Бойс.
Гостите, които бяха подкрепяни от над 3000 свои привърженици, продължиха да бъдат по-опасния тим на терена и с лекота стигаха до голови ситуации. В 63-ата минута късметът беше на страната на Звезда, след като Асале пропусна отблизо. 
 
Феновете на Йънг Бойс се оживиха, а играта се пренесе в полето на гостите. В 72-ата минута се стигна до претенции на домакините за дузпа, като се наложи реферът да използва ВАР. Той посочи бялата точка за нарушение на Ричмънд Боакие, а Гийом Оарау реализира.
 
Изравнителното попадение даде импулс в играта на Йънг Бойс, като швейцарския тим упражни сериозен натиск в края. Удар на Оарау с глава изправи на нокти феновете на Звезда, но мина встрани.
В добавеното време Фастнахт стреля, но неточно. Така резултатът се запази докрая и в крайна сметка двата тима не излъчиха победител.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки