Бухалов: Кодинов показа свръхвъзможности, но още прави грешки

"Да се надяваме, че ще успее да се пребори за олимпийска квота догодина"

Бухалов: Кодинов показа свръхвъзможности, но още прави грешки

Президентът на Българската федерация по кану-каяк и единствен българин с два златни медала от едни олимпийски игри - Николай Бухалов, обяви пред "24 часа", че Ангел Кодинов е показал свръхвъзможности по време на финала на 500 м едноместно кану. Кодинов спечели сребърен медал в Сегед (Унгария). Българинът дори бе в позиция за златния медал, но в крайна сметка бе изпреварен от германеца Себастиан Брендел.

“Сребърният медал от световно първенство е голямо постижение за Ангел. Той направи перфектна гонка. Показва големия си талант от години, но прави и грешки - пуска съперниците на старта. Сега проведе професионална гонка на финал на световно за мъже. Дори водеше на Брендъл до 150 м преди финала. Но важното е, че отговори и във финалните метри, бори се докрай и заслужи медала. Смятам, че дори конкурентите му бяха изненадани колко силно състезание направи, много по-силно от сериите. Категорично си заслужи големия успех”, заяви Бухалов.

“След това в полуфинала на 1000 м беше изтощен. Оказа влияние, че финалът на 500 м беше твърде близо във времето, а той изстиска силите си за медала. Да се надяваме, че ще успее да се пребори за олимпийска квота догодина. И за предишните олимпийски игри успя от втората квалификация”, добави Николай Бухалов.

"Бъдещето е пред Ангел Кодинов. Вярвам, че предстои да показва много сериозни резултати. На световното първенство в Унгария се видя силата на младата вълна в кану-каяка. Много млади спортисти постигнаха впечатляващи резултати и в младежка възраст вече печелят световни титли за мъже и жени. В същото време утвърдени имена не успяха да се преборят за олимпийска квота на световното първенство, а някои дори предпочитаха да спестяват сили на 500 м. В крайна сметка най-важното е, че България има световен вицешампион, да спечелиш медал на световно първенство си е нещо голямо", каза още Николай Бухалов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки