Тодор Алексиев: Не мисля за националния отбор в момента

"Офертата на Хебър беше толкова добра, че не ми беше нужно време"

Тодор Алексиев: Не мисля за националния отбор в момента

Волейболистите на носителя на Купата на България и вицешампион в Суперлигата Хебър (Пазарджик) усилено тренират на подготвителния лагер в Тетевен. Пазарджиклии традиционно се подготвят за новия сезон в най-зеления град, където залагат на физика и занимания в зала.  BGvolleyball.com продължава със серията от специални интервюта с новите попълнения на пазарджишкия тим. Ред е на бившия национал Тодор Алексиев, който ще носи фланелката на "тигрите" след дългогодишна клубна кариера в чужбина. 

 
- Завръщаш се на родна земя след 14 сезона в чужбина. Какво е чувството? 
 
- Странно е. Толкова съм свикнал да съм навън, че просто не знам как да реагирам все още. Малко е рано, но мисля, че след лагера ще се адаптирам по-бързо.  
 
- Нужно ли ти бе много време да вземеш решението да приемеш предложението точно на Хебър?
 
- Не, не ми беше нужно време. Офертата беше толкова добра, а и вече бях решил, че трябва да се прибера в България, отколкото пак да съм в чужбина. 
 
- Какво мислиш за съотборниците си? Познаваше ли младите състезатели, преди да стартирате подготовка? 
 
- Познавам ги всичките вече. Някои преди не съм ги познавал, но 90% от хората съм познавал от преди, така че нямам проблеми с това нещо. 
 
- Чувстваш ли се звезда в Хебър? 
 
- Не, и никога не съм се чувствал звезда никъде. Това въобще не стои на дневен ред. 
 
- Фактът, че много от националните състезатели останаха да играят в България ще повиши ли нивото на първенството? 
 
- Първо, ще повиши нивото на волейбола в България. Второ, явно има хора, които си дават сметка, че е по-добре българските отбори да се развиват с наши кадри, отколкото да се купуват повече чужденци. 
 
- Остава ли отворена за теб вратата към националния отбор? 
 
 - Не искам да казвам "Да" или "Не". Не съм мислил по този въпрос, защото в момента се подготвям за новия сезон и въпросът не стои на преден план. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки