Пьонтек: Не съм типична "деветка"

Полякът заяви, че наставникът на Милан Марко Джампаоло е много взискателен

Пьонтек: Не съм типична "деветка"

Пред микрофоните на „Foot Truck”, Крис Пьонтек даде обширно интервю, в което разкри своите характеристики, мнението му за треньора и други любопитни детайли от съблекалнята на Милан.

„Със сигурност не съм завършена деветка и имам някои недостатъци като всеки друг. Много хора в Италия казват, че съм типична деветка и не мога да играя извън наказателното поле. Не съм напълно съгласен, защото когато гледам статистиката след мач виждам, че играя много често с топката и участвам в играта. Със сигурност трябва да работя върху играта с глава, ударите с левачката и играта с гръб към вратата. Мисля, че се справям добре, но има накъде да се подобрявам“.

„Подготовката през лятото беше наистина интензивна. Работихме много за физическата ни подготовка във фитнеса. Мислих си, че умората ще отшуми, но я усещах до последната контрола“.

"Джампаоло е много взискателен и винаги е готов с петнайсетина различни варианта за отиграване. За нас беше трудно, защото много играчите отсъстваха в началото на подготовката, а през 75% от времето имаше много момчета от Примаверата, така че нямахме възможност да изпробваме всички модели на игра, които Джампаоло искаше. В момента ми изглежда, че нещата се нареждат и се подобряваме след всеки изминал ден. Все пак има още много за работа, както в защита, така и в атака. Опитвам се да се движа както иска треньорът, защото съм наясно, че мога да вярвам в тази схема и че мога да стана още по-силен“.

„В официалните мачове не съм отбелязал в мач и половина. В началото на сезона не бях във форма, защото краката все още ми тежаха и се усещаше в последните контроли, както и в първия мач срещу Удинезе. Тогава не бях свеж, но сега вече съм във форма и се чувствам добре. Имаме и нов треньор, нова тактика и това не е лесно за реализиране. Всички трябва да го опознаем, а за това е нужно време“.

„Не разглеждам миналия си сезон като случайност. Ако вкараш 30 гола от 48 мача няма как да си късметлия. Ако вкараш 8 гола за 5 или 6 мача може да говорим за късмет, но в случая не е така. През настоящия сезон трябва да затвърдя резултатите си. Наистина отбелязах много попадения през миналия сезон, както в клубовете си, така и в националния, така че няма как да говорим само за късмет. По време на контролите с Дженоа вкарах много повече спрямо тези в Милан, защото играхме предимно с отбори от серия Б, Ц, Д, а с Милан играхме срещу отбори като Бенфика, Байер“.

Крис Пьонтек разкри и кой е най-забавният в съблекалнята. „Кесие е неповторим. Много е позитивен и невероятно луд. Той влиза в съблекалнята викайки, танцувайки, включва силна музика, когато някой говори по телефона“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки