Сити се оплете в гнездото на Норич и допусна първи провал през сезона! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите бяха надвити от "канарчетата" с 3:2

Сити се оплете в гнездото на Норич и допусна първи провал през сезона! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионът Манчестър Сити спечели 32 от 38 мача миналия сезон. Но още в 5-ия кръг на настоящата кампания "гражданите" за втори път спукаха гуми, а за първи път не взеха дори и точка. И за да е още по-голяма изненадата, звездите на Пеп Гуардиола преклониха глави на "Кероу Роуд" пред новака Норич.

"Канарчетата" се показаха като изключително ефективни на контраатака и реализираха положенията си, за да ликуват в крайна сметка с победата 3:2. Кени МакЛийн и Тод Кантуел дадоха бърз аванс на тима си, но точно преди почивката Серхио Агуеро намали. 

Веднага след подновяването на играта Николас Отаменди направи подранил коледен подарък за домакините и в крайна сметка Теему Пуки се разписа за 3:1. Сити натисна мощно, натика съперника в половината му, но стигна само до един гол, който обаче едва ли грее Пеп и компания. Точен малко преди края беше Родри, но нищо повече.

Мачът започна във високо темпо от самото начало, макар да нямаше интересни ситуации в първите минути. Все пак Серхио Агуеро направи един пропуск с глава, а в тези минути изглеждаше така, сякаш няма как гостите да бъдат наказани.

И така се стигна до една перфектна ситуация в 18-та минута, с която домакините поведоха. Тогава Емилиано Буендиа центрира страхотно от корнер, качи топката на главата на Кени МакЛийн и той разстреля с изстрела си Едерсон за 1:0.

Гостите реагираха и погледнаха напред, но Агуеро и Рахийм Стърлинг не бяха точни. И бяха наказани за втори път в 28-та минута при една перфектно изиграна контраатака, малко след като Агуеро беше изпуснал невероятен шанс.

Тогава при поредна грешка на Родри в средата на терена топката стигна до Теему Пуки, той напредна мощно в половината на съперника и пусна топката на празна врата за Тод Кантуел. И той нямаше как да пропусне тази ситуация за 2:0. 

Шок и леден душ за "гражданите", но те тръгнаха смело напред в търсене на попадението. Рахийм Стърлинг се скъса да пропуска, а в 34-та минута всичко можеше да свърши за "небесносините", когато Норич поиска дузпа и с основание за игра с ръка на Джон Стоунс, но реферът не даде нищо.

И този мощен натиск доведе до гол в 45-та минута. Тогава при поредната продължителна атака топката стигна до левия фланг за Бернардо Силва, той центрира перфектно за Серхио Агуеро и той с глава не се поколеба да намали на 1:2. Така почивката дойде само при гол аванс на "канарчетата".

А малко след нея Норич шокира съперниците си за трети път. В две поредни атаки Николас Отаменди подари топката на Емилиано Буендиа и ако първия път го покри късметът, то при втория вече нямаше как да бъде покрит. Тогава Буендиа получи топката от него в наказателното поле, пусна на почти празна врата за Теему Пуки и той нямаше как да сбърка - 3:1.

След този момент се изви истинска буря пред вратата на Норич. Редуваха се удар след удар и положение след положение. Серхио Агуеро не спираше да стреля с глава и крак, но Тим Крул се справи. Рахийм Стърлинг, Кевин де Брюин, дори Олександър Зинченко опитаха да се разпишат, но без късмет.

Натискът на Сити беше толкова мощен, че Норич почти не излизаше от половината си, дори от наказателното поле. Той обаче се увенча с гол твърде късно. В 89-та минута Родри стреля от границата на наказателното поле и преодоля Крул, за да намали на 2:3.

Последва още по-масиран натиск, вратата на домакините се превърна в стрелбище, Агуеро, Стърлинг и Де Брюин се скъсаха да пропускат и в крайна сметка не се стигна до попадение. Така Норич изстрада победата си и нанесе първа загуба на шампионите за новия сезон. 

Илия Груев отново впечатлява за Лийдс

Българският халф с отлични показатели от мача с Мидълзбро

Почетино след разгрома от Арсенал: Предадохме се

Мениджърът на Челси беше крайно разочарован след 0:5 от градския съперник

Резервата Милик прати Юве на финал за Купата (ВИДЕО)

Лацио загуби драматично в Рим с 1:2 и отпадна

Белингам иска титли от Ла Лига, ШЛ и Евро 2024

Вижте какво заяви новата перла на Реал (Мадрид)

Мюлер: Целта на Германия е европейската титла

„Знам, че в крайна сметка резултатът винаги е важен“

Арсенал пренаписа историята на дербито с Челси (ВИДЕО)

„Топчиите“ дръпнаха на върха с рекордна победа – 5:0

Луис Енрике мечтае за квадрупъл с ПСЖ

Вижте какво заяви треньорът на парижани

Клоп поиска хладни глави и свежи крака срещу Евертън

Вижте какво заяви мениджърът на Ливърпул

Решиха кога ще е финалът за ФА Къп

Манчестърското дерби бе насрочено официално днес

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки