Лион и Зенит стартираха в Шампионска лига с хикс (ВИДЕО)

Руснаците поведоха във Франция, но не успяха да задържат аванса си

Лион и Зенит стартираха в Шампионска лига с хикс (ВИДЕО)

Осминафиналистът от предишното издание на Шампионската лига Лион направи 1:1 със Зенит у дома в среща от първия кръг на новото издание на надпреварата. Сардар Азмун вкара за руския първенец в 41-вата минута, но в 50-ата Мемфис Депай изравни от дузпа. Другите два тима от тази група “G” са Бенфика и РБ (Лайпциг). 

И двата отбора имаха шансове за краен успех, но футболистите им стреляха неточно в няколко изгодни ситуации.

За Зенит това беше завръщане в ШЛ, след като през миналия сезон тимът игра в Лига Европа, където стигна до 1/8-финалите. На същата фаза, но в ШЛ, приключи и евроучастието на френския тим.

Днес отборът на Силвиньо имаше игрово превъзходство преди почивката, но получи гол. В 41-вата минута Азмун направи двойно подаване с Артьом Дзюба и излезе сам срещу вратаря, след което реализира - 1:0 за Зенит.

Интересното е, че няколко минути по-рано иранският нападател беше получил контузия. Той успя да се върне на терена и да вкара този гол, но на почивката беше заменен.

Влезлият на него място Магомед Оздоев обаче предизвика изравнителното попадение. В 50-ата минута той фаулира в наказателното поле Мемфис Депай и съдията посочи бялата точка. Холандският национал не сгреши за 1:1.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки