Томова в битка срещу шампионката от Австралия Наоми Осака

Това ще бъде вторият най-значим мач в кариерата на българката

Томова в битка срещу шампионката от Австралия Наоми Осака
Първата ракета на България в момента Виктория Томова (№181) ще се изправи днес срещу Наоми Осака (№4) в двубой от втория кръг на силния турнир в Осака ($823 000).
 
24-годишната софиянка достигна до дебютен мач в кариерата си с тенисистка от Топ 10 на планетата. До този развой се стигна, след като на старта в основната схема преодоля съпротивата на Ализе Корне в три сета.
 
Сблъсъкът срещу актуалната шампионка от Австралия и бивша носителка на титлата в САЩ е предвиден за последен на централния корт днес. Той ще започне не преди 11 часа българско време. Това ще бъде вторият най-значим мач в кариерата на Томова.
 
Миналата година тя игра срещу Серина Уилямс във втория кръг на Уимбълдън, макар по онова време легендата и носител на 23 титли от Шлема да бе едва 181-а в ранглистата.
 
Дотук Виктория си гарантира 78 точки за класацията на WTA, с които ще се изкачи до 148-а позиция в света. При поднасяне на изненадата в Осака българката ще се изстреля до 138-о място. Отделно от това тя вече си осигури и чек за 11 640 долара от наградния фонд. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки