Андреев: Годината съвсем не е приключила за мен

Има още какво да покажем, заяви треньорът на щангиста

Андреев: Годината съвсем не е приключила за мен
Продължавам, има още много работа за вършене и още какво да постигна до края на годината.
 
Това заяви при пристигането си в България Божидар Андреев, бронзов медалист от световното по вдигане на тежести в Патая. На Летище София той и неговият треньор Пламен Братойчев бяха посрещнати с букети цветя, много поздравления от близки и познати, както и от медии.
 
„Щастлив съм, че след европейското злато, сега вече имам и медал от световно първенство. С моя треньор вървим крачка по крачка. В Тайланд беше оспорвана битка и се радвам, че успях да спечеля отличие за България и за родните щанги.
 
Но годината съвсем не е приключила за мен. Следващия месец ми предстои участие на европейското първенство до 23-годишна възраст в Румъния, след това имам покана за Мемориалния турнир в памет на Наим в Турция и няколко кръга в Бундеслигата. Така че има още работа и още какво да спечеля през 2019-а година", каза бронзовият медалист от световното.
 
Треньорът Пламен Братойчев не скри задоволството си от представянето на своя състезател и разкри пред медиите през какви трудности е трябвало да преминат за да стигнат до успехите тази година.
 
 
"Божидар е невероятно талантлив и дисциплиниран щангист, той тепърва ще разкрива още и още от своя потенциал. Подготовката за това световно беше леко нарушена, тъй като веднага след европейската титла Андреев се подложи на лека операция, която трябваше да бъде направена. В Патая той се представи отлично, но има още какво да покажем. Само да е здрав", каза още Братойчев.
 
На световното в Патая Божидар Андреев спечели три медала в кат. 73 кг. Българинът грабна среброто в изхвърлянето, а в изтласкването и в двубоя се окичи с бронз. Тази пролет 22-годишният щангист стана европейски шампион на първенството в Батуми, където бе единственият ни златен медалист с двубой 345 кг (153 и 192 – европейски рекорд).
 
 
Миналата година, след дълга пауза той се присъедини към националния отбор и спечели злато на европейско първенство за 23-годишни в полския град Замошч в кат. 77 кг с 338 кг двубой. Възпитаник на сливенската школа с треньор Пламен Братойчев.
 
Поради смяна на полета през Истанбул, другият български медалист от световното – бронзовият в изтласкването и пети в двубоя на кат. 81 кг Юндер Бейтула се прибира в България утре, вторник с очаквано кацане в 9.05 ч. сутринта на Аерогара София, Терминал 2.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки