Манчестър Сити си тръгна с 3 точки от Ливърпул и отново е на 5 от върха (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите спечелиха с 3:1 гостуването си на "Гудисън Парк"

Манчестър Сити си тръгна с 3 точки от Ливърпул и отново е на 5 от върха (ВИДЕО+СНИМКИ)

Английският шампион Манчестър Сити не позволи на Ливърпул да се откъсне с 8 точки на върха в класирането.

Толкова бе преднината на мърсисайдци преди визитата на „гражданите“ в града им на местния съперник Евертън, когото хората на Хосеп Гуардиола победиха с 3:1 в последния за деня мач от седмия кръг на Висшата лига.

Резултатът на „Гудисън Парк“ до 70-ата минута бе равен 1:1, но тогава Рияд Марез смълча стадиона с гол от свободен удар за 2:1. Малко преди края пък Рахим Стърлинг вкара „дежурното“ си попадение, в своя мач №200 за Сити, пред 39 222 зрители и донесе четвърта поредна победа на своите.

Преди това обаче той направи няколко пропуска, а и вратарят на домакините още в първата минута спаси опасен удар на Марез. След това пък наставникът им Марко Силва трябваше да прави принудителна смяна, защото при първата атака на гостите Тио Уолкот получи тежък удар в главата и бе изнесен на носилка.

В 12-ата минута удар гостите удариха гредата чрез Гюндоган, после Пикфорд спаси с крак изстрел на Марез, а след това Яри Мина изчисти пред голлинията.

Манчестър Сити поведе в 24-ата минута, когато Марез проби и намери Де Бройне, който центрира към Жезус, а последният засече с глава отблизо.

Евертън се опита да отговори веднага, но Едерсон показа класа на няколко пъти, макар че в 33-ата минута бе преодолян след грешка на Фернандиньо при изчистването на дълго подаване в наказателното поле.

От нея се възползва Айоби, който продължи към Шеймъс Коулмън и той от малък ъгъл прехвърли вратаря, а Калдърт-Люин докосна топката с глава на самата голлиния за 1:1.

"Карамелите" можеха дори да стигнат до пълен обрат още преди почивката, а скоро след нея Илкай Гюндоган имаше втора страхотна възможност да се разпише, след като получи от Стърлинг в наказателното поле, но ударът му бе блокиран.

В 54-тата минута Мина бе изпуснат в наказателното поле и засече отблизо центриране на Сигурдсон от фаул. Топката тупна в земята, след което се насочи под гредата, но Едерсон демонстрира страхотен рефлекс и спаси.

В 60-ата минута Марез изведе със страхотно подаване по земя Стърлинг зад обраната, но английският национал не успя да намери вратата. Голмайсторът на Манчестър Сити Серхио Агуеро се появи игра в 66-ата минута, заменяйки Габриел Жезус.

Пет по-късно Рияд Марез даде преднина на гостите от свободен удар, в 77-ата Калвърт-Люин пропусна да изравни за втори път, след което Едерсон отново трябваше да показва класа, за да се стигне до 84-ата минута.

Тогава Стърлинг се разписа от добавка, след като Пикфорд изби с крак удар на Агуеро и бившият играч на Ливърпул стреля силно, а топката рикошира в напречната греда и тупна зад голлинията – 3:1.

ОБЗОР НА СЪБОТНИТЕ СРЕЩИ ВИЖТЕ ТУК.

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

Уникална психология! Анчелоти лъже играчите на Реал М

Вижте подборности

Клоп се извини на феновете

Вижте какво каза треньорът на Ливърпул

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки